ΒΑΤΙΚΑΝΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΩΝ

safe_image

Το Βατικανό είναι ανεξάρτητο κράτος της δυτικής πλευράς της Ρώμης ,και θεωρείται συνέχεια του παπικού κράτους του μεσαίωνα. Ιδρύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1929,σύμφωνα με τη συνθήκη του Λατερανού.

images

 

Φαίνεται να είναι το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος λόγω της έκτασης και του πληθυσμού του. Στο Βατικανό διαμένει η Αγία Έδρα, πνευματικό και διοικητικό κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας. Στην εκλογή του πάπα αναλαμβάνει το κονκλάβιο καρδιναλίων και αυτοί που είναι σε αυτό έχουν ηλικία κάτω των 80 ετών. Το Βατικανό είναι η μοναδική χώρα του δυτικού κόσμου όπου απαγορεύεται το διαζύγιο.
Οι πάπες εξουσίαζαν ένα κομμάτι της ιταλικής χερσονήσου για παραπάνω από χίλια χρόνια έως και στα μέσα του 19ου αιώνα .Όταν προσήχθησαν πολλά από τα παπικά κράτη στο νέο ενωμένο βασίλειο της Ιταλίας τα εδάφη του πάπα το 1970 ελαττώθηκαν αρκετά όταν προσήχθη η Ρώμη. Έπειτα, ο νόμος των εγγυήσεων τον Μάιο του 1971,των παρόντων κρατών της ιταλικής χερσονήσου, αναγνώρισε την κυριότητα της Καθολικής Εκκλησίας στην περιοχή των εδαφών του Βατικανού. Αυτός ο νόμος όμως δεν ευχαρίστησε ιδιαίτερα την εκκλησία και ο πάπας έβαλε τον εαυτό του υπό διωγμό. Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ μερικών παπών και της ιταλικής κυβέρνησης διαλύθηκαν το 1929 με τις τρείς λατιρανές συνθήκες οι οποίες θέσπισαν την ανεξαρτητοποίηση της πόλης του Βατικανού και έδωσαν στον ρωμαιοκαθολικισμό μία ιδιαίτερη θέση στην Ιταλία. Το 1984 ένα Κορδάτο μεταξύ της Αγίας Έδρας και της Ιταλίας αλλοίωσε κάποιες προηγούμενες διατάξεις των συνθηκών μαζί με την πρωτοκαθεδρία του ρωμαιοκαθολικισμού ως ιταλικής κρατικής θρησκείας.
Ο περισσότερος κόσμος μπορεί να βλέπει το Βατικανό ως χώρο αγνότητας και καθαρότητας όμως είναι πολλές οι φορές που μας έχει απασχολήσει για σκάνδαλα παιδοφιλίας .Ωστόσο, κανένας δεν έχει βγει να πάρει την ευθύνη. Όμως μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου ο τότε πάπας παραιτήθηκε.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΩΝ

images (2)

Ένα ιδιαίτερα σπουδαίο αξιοθέατο της Ιταλίας που βρίσκεται στο Παλέρμο είναι το μουσείο των Καπουτσίνων.
Στο μουσείο των Καπουτσίνων υπάρχουν τα άψυχα σώματα διαφόρων ιερέων, γυναικών, δικηγόρων αλλά και γενικώς ανθρώπων. Μέσα στο μουσείο βρίσκονται επίσης και έργα τέχνης φτιαγμένα με κάποια μέλη από τα σώματα αυτών των ανθρώπων.
Κατά την γνώμη μας οποιοσδήποτε βρεθεί στην Ιταλία πρέπει να κάνει μια επίσκεψη στο μουσείο των καπουτσίνων, γιατί πράγματι αξίζει και είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

ΝΤΕΜΗ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥΡΗ- ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΗΣ Γ ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΟΠΗ ΜΗΝΟΓΙΑΝΝΗ- ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΗΣ Γ ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Σχολιάστε

Top