ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

images

Από ότι φαίνεται η έννοια της λεγόμενης μόδας είναι πολύ παρεξηγημένη στις μέρες μας. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο όλοι μας μόδα θεωρούμε τη νέα τάση των ρούχων . Όμως δεν είναι μόνο αυτό . Μόδα είναι και αλλά πράγματα. Πράγματα τα όποια μας τα έχουν περάσει μέσω της τηλεόρασης κάνοντας προπαγάνδα για το πώς πρέπει να είναι και να φέρεται ένας έφηβος. Μερικές από αυτές τις μόδες είναι:

images

Η ΜΟΔΑ του Facebook : Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες μόδες. Όπου και αν πας θα δεις κάποιον να ασχολείται με αυτήν την σελίδα . Και από αυτούς όλοι σχεδόν έχουν φωτογραφίες πριν καν κλείσουν τα 5. Μα σου λένε πως «όχι ! δεν είναι καθόλου επικίνδυνο!» και στο λένε κιόλας σαν να τους έχεις προσβάλλει! Λες και ο καθένας μας κυκλοφορεί με ένα άλμπουμ από φωτογραφίες και τις δείχνει στον πρώτο άγνωστο τον όποιο θα συναντήσει . Μα φυσικά αυτό είναι επικίνδυνο. Το Facebook όμως δεν είναι γιατί αυτό είναι αθώο.

Η ΜΟΔΑ του κινητού : Άλλη μόδα αυτή. Φυσικά στις μέρες μας όλοι οι έφηβοι ΠΡΕΠΕΙ να κατέχουν ένα κινητό τελευταίας τεχνολογίας . Αν και βεβαία όλοι σχεδόν παίρνουν ένα μεγάλο κινητό 1) για να κάνουν την λεγόμενη φιγούρα τους και 2) για να έχουν πια όπου κι αν πάνε έναν μικρό και φορητό υπολογιστή .Και το χειρότερο είναι ένα . Το γεγονός ότι μας έχει αποξενώσει μεταξύ μας. Αυτό που εννοώ θα σας το δείξω με ένα παράδειγμα . Κάποτε είχα πάει σε ένα πάρτυ. Αλλά όλα μα ΟΛΑ τα παιδιά δεν είπαν κουβέντα .Μπροστά από μια οθόνη ήταν όλη την ώρα μα και αν ήθελαν να μιλήσουν και πάλι μήνυμα. Να και ένα δίλημμα η μια δοκιμασία – ένα στοίχημα με τον εαυτό τους – το οποίο αναφέρεται στα παιδιά που έχουν τα κινητά – υπολογιστή . « Πόσες μέρες άραγε αντέχω μακριά από το κινητό μου???»

Η ΜΟΔΑ του στυλ : Αυτή μπορώ να πω πως είναι και η πιο σπαστική μόδα. Δεν μπορείς να έχεις το δικό σου στυλ , πρέπει για να ταιριάζεις να είσαι όμοιος με τους άλλους. Δεν σε δέχονται κάπου αν έχεις διαφορετικές απόψεις , αν έχεις διαφορετικό χαρακτήρα η είσαι απλά διαφορετική. Για παράδειγμα όλα τα κορίτσια φορούν τις μίνι τις φούστες και το νέο παπούτσι και φυσικά το πιο εξελιγμένο κινητό αν εσύ δεν είσαι έτσι δε θα σε δεχτούν. Και να είστε σίγουροι πως όσο διαφορετικοί είστε τόσο και οι άλλοι θα λένε «Μα τι ούφο είναι αυτό?!?!?!». Όμως ,εγώ, πραγματικά πιστεύω πως το διαφορετικό είναι ωραίο και επιμένω πως αν ήμαστε όλοι ίδιοι όλα θα ήταν βαρετά…

images

Η ΜΟΔΑ του « εγώ δεν πιστεύω και γιατί να πιστέψω στον Θεό???» : Αυτή η μόδα δεν ξέρω κατά ποσό ισχύει .Πάντως προσωπικά το ακούω συχνά αυτό. Μα και εγώ σε αυτό δεν μπορώ να δώσω απάντηση θα δώσω ένα παράδειγμα που πρόσφατα διάβασα.
Λέει ένας άθεος καθηγητής στον μαθητή του «Δεν πιστεύω στον Θεό .Δεν τον έχω δει .Δεν τον έχω πιάσει η ακούσει ποτέ μου.» . Ο μαθητής του απαντά « Δάσκαλε, τον εγκέφαλο σας τον έχετε δει ποτέ? Τα έχετε πιάσει η ακουμπήσει?» «Όχι», λέει αυτός. «Βλέπετε λοιπόν? Αν και δε βλέπουμε κάποια πράγματα υπάρχουν ,γιατί είναι θέμα πίστης».
Albert Einstein

Μέσα από όλα τα παραδείγματα τα όποια έδωσα θέλω να πω πως δεν χρειάζεται να ακλουθούμε την μόδα. Χρειάζεται απλά να είμαστε ο εαυτός μας και ας είμαστε και διαφορετικοί . Δεν πειράζει. Όλα ok…

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΕΛΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Σχολιάστε

Top