NO RACISM

images

Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, είτε από την εθνικότητα, είτε από τη θρησκεία κλπ.
Από την αντίληψη του ρατσισμού πηγάζουν στάσεις και συμπεριφορές απαξιωτικές και ενίοτε επιθετικές απέναντι στις θεωρητικά μειονεκτούσες ομάδες ανθρώπων. Αυτό αντανακλάται σε βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις και στερεότητα και διαιωνίζει ιστορικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές ανισότητες. Ο Ρατσισμός έχει τις ρίζες του στον εθνικισμό και στη θεώρηση ότι κάποιοι άνθρωποι είναι ανώτεροι άλλων, επειδή ανήκουν σε έναν συγκεκριμένο λαό ή μία συγκεκριμένη εθνική ομάδα. Συνήθως αποβλέπει στην εθνική καθαρότητα του λαού και υποστηρίζει το δικαίωμα της κυριαρχίας του επάνω στους άλλους.
Στις μέρες μας το φαινόμενο του ρατσισμού έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, αποτελεί λαθεμένο κίνητρο για την εισχώρηση των νέων σε οργανώσεις που αποβλέπουν σε άλλους σκοπούς και χρειάζεται γνώση και προσοχή απ’ όλους.

ΑΡΑΧΟΒΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 

Σχολιάστε

Top