Ο χορός περνάει κρίση

2889f0e5432698ae1066ca201c4ca320

Ονομάζομαι Μαύρα Τσακριλή και πηγαίνω στην Ά Γυμνασίου . Έκανα μια μικρή έρευνα για το πώς η κρίση επηρεάζει τον χορό , μια πολύ συνηθισμένη δραστηριότητα που κάνουν τα παιδιά στις μέρες μας . Ρώτησα τρία κορίτσια που κάνουν χορό το εξής.
Ο χορός είναι ένα χόμπι για σένα ή και κάτι παραπάνω και γιατί.

FEET

Ο χορός για μένα είναι ένας τρόπος που εκφράζομαι και με κάνει να ξεχνάω τα πάντα . Δε θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον χορό επειδή πιστεύω πως δε θα βρω μόνιμη εργασία σε αυτόν τον τομέα .
Με τον χορό εκτονώνομαι και περνώ ευχάριστα τις ώρες μου . Δεν είμαι σίγουρη για το αν θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτόν αλλά ξέρω πως αν το σταματήσω θα νιώθω ένα κενό στην καθημερινότητά μου .
Πιστεύω ότι ο χορός για μένα είναι ένα χόμπι αρχικά αλλά το αγαπώ πολύ . Δε νομίζω ότι θα το συνεχίσω γιατί δε θα μου αποφέρει χρήματα .
Ακόμη ρώτησα δύο καθηγήτριες χορού το παρακάτω .
Πώς πάει η δουλειά σας τώρα στην κρίση.

Martha s3_1_vertical_600_400_-1520156815

Η δουλειά δεν πάει και πολύ καλά γιατί τα παιδιά σταματούν τις δραστηριότητες ή πάνε σε δημόσιες σχολές χορού . Έτσι οι σχολές αδειάζουν κι εμείς οι καθηγητές περνάμε μια αρκετά δύσκολη περίοδο .
Όπως όλα τα επαγγέλματα αντιμετωπίζω προβλήματα με τη δουλειά μου . Υπάρχουν θετικά και αρνητικά στη δουλειά αυτή . Τα καλά είναι ότι γνωρίζεις κόσμο , είναι ευχάριστο χόμπι , περνάς όμορφα τον χρόνο σου κ.α. Τα αρνητικά είναι ότι πρέπει να τρέχεις συνεχώς εδώ κι εκεί για να πάρεις έναν αξιοπρεπή μισθό .

2

Είδατε λοιπόν τι κάνει η οικονομική κρίση . Καταστρέφει τα όνειρα μικρών νέων ταλέντων και μετατρέπει σε εφιάλτες τα όνειρα που έγιναν πραγματικότητα ,κάνοντας τους ανθρώπους αυτούς που τα ακολούθησαν να αναρωτιούνται αν έκαναν το σωστό!!!
Ελπίζω να σας ικανοποίησα με την έρευνα μου .

Μαύρα Τσακριλή Ά Γυμνασίου

Σχολιάστε

Top