ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΤΕΓΚΑ

54_full

God of concrete God of steel

Με αφορμή μια εργασία που έχει αναλάβει η γ΄γυμνασιου των εκπαιδευτηρίων Στέγκα σχετικά με τη μελέτη των εκκλησιών διαφόρων δογμάτων, D?επισκεφθήκαμε την Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα . Ήταν μια μικρή εκκλησία γοτθικού ρυθμού, απλή (καθώς δεν υπήρχαν πολλές εικόνεςd, ούτε τοιχογραφίες) με έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα.

DSC05581

Μού έκανε εντύπωση που δεν υπήρχε ξεχωριστός χώρος για την προετοιμασία της θείας κοινωνίας. Υπήρχαν πολλά καθίσματα στο κέντρο της εκκλησίας για τους πιστούς, ενώ στο αριστερό άκρο της υπήρχε ένα πιάνο και καθίσματα για τη χορωδία.

DSC05577

Ακόμα, τα παράθυρα ήταν διακοσμημένα παντού με βιτρώ, μέσα από τα οποία οι πιστοί βλέπουν την ιστορία της εκκλησίας να ζωντανεύει . Παρακολουθήσαμε τη θεία λειτουργία (που γινόταν στην αγγλική γλώσσα), στην οποία συμμετείχαν τρεις επίσκοποι, δύο άνδρες και μια γυναίκα. Ετοίμαζαν τη θεία κοινωνία, ενώ παράλληλα ακούγονταν ύμνοι τους οποίους τραγουδούσαν οι ψάλτες με τη συνοδεία του πιάνου. Εμείς για να μην κοινωνήσουμε, καθώς πιστεύουμε σ’ άλλο δόγμα, σταυρώσαμε τα χέρια κι έτσι μάς έδωσαν μόνο την ευχή.

DSC05586

Στο τέλος, ακολούθησε μια συζήτηση με έναν από τους ιερείς, ο οποίος απαντούσε σε διάφορες ερωτήσεις μας. Ήταν μια πραγματικά υπέροχη και πρωτόγνωρη εμπειρία.

ΣΚΑΜΠΕΛΑ ΠΑΤΡΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

One Response to ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΤΕΓΚΑ

  1. ΓΚΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ο/Η ΓΚΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

    ΜΠΡΑΒΟ ΡΑ ΠΑΙΔΙΑ…ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

Σχολιάστε

Top