ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ του Αλέξαντρου Καζαντζή

images

Ρατσισμός είναι μία ιδεολογία η οποία εκφράζει ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι μεταξύ τους, εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους, άρα και δεν έχουν ίδια δικαιώματα, κλπ.

images
Πρόκειται για μία κακή έννοια.
Σύμφωνα με αυτόν, υπάρχουν άνθρωποι ανώτεροι: δηλαδή πιο προνομιούχοι υποτίθεται και άνθρωποι κατώτεροι: λιγότερο προνομιούχοι και με άλλα χαρακτηριστικά ή διαφορετικά πιστεύω.
Για παράδειγμα, υπάρχει ο φυλετικός ρατσισμός, που επειδή πχ ο άλλος έχει άλλο χρώμα δέρματος από εμάς, θεωρείται κατώτερος στα μάτια μας.

images
Αλλά όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι, είναι απλά άνθρωποι και τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. Απλά ο καθένας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, τα δικά του πιστεύω και μοναδικά χαρακτηριστικά.
Η αντίληψη όμως ότι δεν είναι ίσοι όλοι οι άνθρωποι εξαιτίας της διαφορετικότητας αυτής, ονομάζεται ρατσισμός.

images
Κάποια είδη είναι:
♦ ο φυλετικός ρατσισμός
♦ ο θρησκευτικός ρατσισμός
♦ ο κοινωνικός ρατσισμός
♦ ο εθνικός ρατσισμός
ΛΕΜΕ ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

images

ΚΑΖΑΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ Β  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

2 Responses to ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ του Αλέξαντρου Καζαντζή

  1. ΓΚΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ο/Η ΓΚΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

    Μπράβο σου ρε Αλέξανδρε που κινητοποίησε και φέρνεις επίκαιρα θέματα που πολλές φορές εμείς οι μεγάλοι ξεχνάμε… Πόσο δύσκολο είναι σήμερα να πείσεις κάποιους για την διαφορετικότητα. Ελπίζω να σε διαβάσουν πολλοί και μεγάλοι μήπως και αλλάξουν μυαλά.

  2. Ο/Η ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΓΚΑΤΣΟΝΙΔΟΥ λέει:

    ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ, ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ! ΒΑΣΙΚΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ- ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΖΩΟ,ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.ΟΜΩΣ, ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Σχολιάστε

Top