Άρθρο της Μαρίας Σκαμπέλα

φιλία-soulme.gr_

Γειαααααα!!!
Με λένε Μαρία και αποφάσισα κάθε μήνα να ανεβάζω ένα άρθρο σε αυτήν την εφημερίδα! Αλλά όχι άρθρα που θα σχετίζονται με τον εαυτό μου η με το τι μου έχει κάνει εντύπωση …θα ανεβάζω άρθρα που θα έχουν να κάνουν σχέση με ….εσάς! Στοίχημα, τώρα δεν θα έχετε καταλάβει ακριβώς τι εννοώ. Λοιπόν. Πρόσφατα μπήκα σε μια σελίδα ψάχνοντας πληροφορίες για κάποιο θέμα που με απασχολούσε. Εκεί , σε αυτήν την ιστοσελίδα οι αναγνώστες έγραφαν προβλήματα που είχαν και ο συντάκτης του άρθρου τους βοηθούσε γράφοντας ένα άρθρο για αυτό, κάτι του τύπου blog ή κάτι τέτοιο . Θα ήθελα ΠΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ πολύ να μου στείλετε τους προβληματισμούς σας κι εσείς στα σχόλια από κάτω ώστε να μπορέσω να σας βοηθήσω με το επόμενο μου άρθρο( δεν χρειάζεται όνομα η τίποτα τέτοιο) .Βέβαια μπορείτε να μου στείλετε και ότι θέλετε και στο e-mail μου : mariaskampela@yahoo.gr
Το πρώτο μου άρθρο θα έχει να κάνει σχέση με ένα θέμα που απασχολεί σχεδόν ΟΛΟΥΣ του εφήβους.

ΦΙΛΟΙ

γκατσος

Είναι ένα θέμα που έχει κάνει πολλούς εφήβους να νιώθουν μοναξιά λογω της έλλειψης φίλων η λογω πολλών, αλλά μη πραγματικών.

Όποτε το άρθρο μου θα σχετίζεται κυρίως με το πώς να κάνεις φίλους αλλά πραγματικούς.
Καταρχάς βαλε τον εαυτό σου στην σκέψη « οκ , έχω αυτούς του φίλους . Αν είχα ανάγκη, θα με βοηθούσαν?» έτσι βλέπεις ποιοι είναι οι πραγματικοί. Βεβαία πρέπει να πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι « άλλο το φαινεσθαι άλλο το είναι » .Προσωπικά μου έχει συμβεί άπειρες φορές αυτό, να φαίνεται κάποιος κάτι αλλά να μην είναι. Πολλοί «καλοί» μου φίλοι με άφησαν , ενώ φέτος που άλλαξα σχολείο πολλά παιδιά προσποιούταν ότι ήταν καλά απλά για το φαινεσθαι. Το είναι τους βέβαια δεν ήταν και το καλύτερο.
ΑΝ καταλάβουμε ότι οι φίλοι που έχουμε δεν είναι πραγματικοί απλώς κρατάμε τα προσχηματα.ΔΕΝ επηρεαζόμαστε από το τι φαίνονται και ΔΕΝ τους εμπιστευόμαστε ( εκτός αν θέλουμε να μαθευτεί κτ σε όλο το σχολείο και απλά δεν ξέρουμε το πώς).
Αλλά πως κάνουμε πραγματικές φιλίες η πως κάνουμε φίλους αν είμαστε « κλειστά» άτομα?????
1.Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Για να μας αποδεχτούν οι άλλοι πρέπει πρώτα εμείς να αποδεχτούμε τον εαυτό μας. Από προσωπική εμπειρία , πέρσι ήμουν πολύ κλειστό άτομο. Και αυτό γιατί? Ήμουν σε μια διαρκής κόντρα με τον εαυτό μου. Οι γνωστοί μου με είχαν κάνει να νομιζω ότι πραγματικά δεν αξίζω τίποτα και ότι απλά για κανέναν δεν άξιζα.
Αλλά κατάλαβα – και αυτό είναι γεγονός και με έρευνες αποδεδειγμένο-ότι με όποια διάθεση προσεγγίσεις κάποιον , τέτοια θα λάβεις. Αν λοιπόν πάμε σε μια παρέα και βγάζουμε μια ενέργεια αρνητική και ότι δεν αξίζουμε , τέτοια θα λάβουμε. Είναι σαν να πηγαίνεις σε μια παρέα με χαμογελο. Αν πας με χαμόγελο , αυτό θα λάβεις.

2.Μίλα. Αν περιμένεις να έρθει ο άλλος να σου μιλήσει ΚΑΗΚΕΣ. Δεν θα ερθει. Οταν είσαι κλειστό άτομο βγάζεις μια μιζέρια γιατί σκέπτεσαι συνέχεια « τι κάνω λάθος? Γιατί μου συμβαίνει αυτό?» ΜΗΝ υπερεκτιμάς το άλλον . Που θα καταλάβει ότι είσαι κλειστό άτομο? Το μόνο που θα δει θα ειναι να βγαίνει μια μιζερια. Και τώρα αληθεια… ποιος πλησιάζει τους μίζερους ανθρώπους?
3. Μην σνομπάρεις ποτέ κανέναν.
Έστω και το πιο περίεργο παιδί μπορεί να είναι κάλος φίλος. Μην επηρεάζεσαι από την εξωτερική εμφάνιση ( παρά πολύ, γτ οκ λίγο πολύ όλοι την υπολογίζουν). Αλλά και μην ξεχνάς όταν βρεις φίλους να είσαι άξιος για αυτούς. Να ακούς τα προβλήματα τους κα να τους στηρίζεις!

Λοιπον , αυτές ηταν οι συμβουλες μου!
Θα ηθελα παααααααρα πολύ να ακουσω τις σκεψεις σας! Αν εχετε καποιο προβλημα, τι εχετε να χασετε?Στειλτε το μου για να φτιαξω ένα αρθρο που ισως σας βοηθησει!

Στειλτε μου!
Μαρια!

 

Σχολιάστε

Top