ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΘΕΛΗΣΗ…

images

04 Για που το “βαλες καρδιά μου

Μια διαφήμιση που προβάλετε λέει στο διαφημιστικό  σποτ: Τα πιο ωραία πράγματα στην ζωή  δεν είναι πράγματα…Όντως δεν είναι πράγματα που μας ομορφαίνουν την ζωή και αν παρατηρήσει κανείς γύρω του και θέλει και έχει διάθεση να προσέξει μπορεί να δει πολλές ομορφιές στην καθημερινότητα του.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που δεν βλέπουν με την ίδια οπτική γωνία την ζωή και επιμένουν να βλέπουν την ζωή με μια αρνητική κριτική διάθεση. Είναι αυτοί οι άνθρωποι, που πάντα το ποτήρι τους θα είναι γι’ αυτούς μισοάδειο και γι’ αυτό θα πρέπει να φταίνε οι άλλοι και ΜΟΝΟ άλλοι. Δεν θα κάνω φιλοσοφική ανάλυση για αυτούς τους ανθρώπους αλλά θα σταθώ μόνο σε ένα –δύο σημεία και θα προχωρήσω λίγο παραπάνω. Θα εγκωμιάσω τέτοιους  ανθρώπους που δεν επιθυμούν να δούνε τίποτα παραπάνω στην ζωή! Χάριν σε αυτούς μπορούν να εκτιμήσουν οι υπόλοιποι (ως φιλοσοφική ζυγαριά)  την ομορφιά  και την προσπάθεια μικρών και ασήμαντων ανθρώπων που συναντούν στην καθημερινότητα τους.

Την απαισιοδοξία που είναι η διάθεση από την αισιοδοξία που είναι θέληση, την μιζέρια από την  χαρά, την ηθική απαξίωση από την  ψυχολογική και ηθική ενθάρρυνση. Αισθάνομαι ευλογημένος από τον Θεό αυτές τις μέρες, που μου επέτρεψε και  έζησα  όμορφες στιγμές (τόσο απλά) από μια ομάδα παιδιών που έβλεπε το ποτήρι της ζωής μισογεμάτο. Αυτά τα παιδιά με δίδαξαν αυτά που δύσκολα μπορώ να εξηγήσω και να καταλάβουν οι μεγάλοι. Αυτά τα παιδιά αυτές τις μέρες συνειδητοποίησαν  τη δύναμη και τις ικανότητες που έκρυβαν μέσα τους, διαμορφώνοντας καταλυτικά την προσωπικότητά τους  προσφέροντας τόσο στον εαυτό τους, όσο και στους γύρω τους. Αυτά είναι τα παιδιά που σου δίνουν ελπίδα  για ένα καλύτερο αύριο για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Και επειδή είναι και προεκλογική περίοδος και ψηφίζω για ένα καλύτερο αύριο, θα ρίξω την ψήφο μου σε αυτά τα συναισθήματα  ελπίζοντας  αυτά τα παιδιά να αλλάξουν λογικές  και ανθρώπους για  να μην ξαναδούμε ταμπέλες συμπαράστασης από τον κόσμο των ενηλίκων-παιδαγωγών αλλά ουσιαστική συμπαράσταση –κατάθεση καρδιάς. Αυτό που όλα τα παιδιά έχουν  ανάγκη…

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Γ΄  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΣΤΕΓΚΑ

 ΓΚΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

One Response to ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΘΕΛΗΣΗ…

  1. Ο/Η Πάτρα Σκαμπέλα λέει:

    Σας ευχαριστούμε πολύ για τα λόγια σας!Να ξέρετε πως κι όλοι εμείς, η φετινή Γ γυμνασίου ,νιώθουμε πραγματικά πολύ ευτυχισμένοι που περάσαμε τέτοιες στιγμές όλοι μαζί και που είχαμε την ευκαιρία για μια τέτοια συνεργασία!

Σχολιάστε

Top