Αγαπητοί αναγνώστες,
Σίγουρα πολλοί από εσάς έχετε αναρωτηθεί «τι θα φτιάξω για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι;» ή΄» δεν βρίσκω μια καλή συνταγή» . Λοιπόν αυτή είναι η πιο κατάλληλη για το γιορτινό σας τραπέζι.
Αρνί στο φούρνο με πατάτες:
Υλικά:
- 1,5 κιλό αρνί (ώμος ή μπούτι)
- 1 κιλό πατάτες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κ.σ. ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Νερό (όσο χρειαστεί)
Εκτέλεση:
1. Για να προετοιμάσετε το κρέας: Πλύνετε το αρνί και κάντε μερικές χαρακιές στην επιφάνεια του. Μαρινάρετε το με ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Αφήστε το να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα (κ
αλύτερα όλη τη νύχτα).
2. Προετοιμασία πατατών: Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Μπορείτε να τις μαρινάρετε και αυτές με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη.
3. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετήστε το αρνί σε ένα ταψί και γύρω του προσθέστε τις πατάτες. Ρίξτε το λευκό κρασί και λίγο νερό (όσο χρειαστεί για να καλύψει τον πάτο του ταψιού).
4. Ψήσιμο: Ψήστε το αρνί για περίπου 2-2,5 ώρες, γυρίζοντας το και τις πατάτες κατά διαστήματα ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό για να μην στεγνώσει.
5. Σερβίρισμα: Αφού το αρνί είναι τρυφερό και οι πατάτες χρυσαφένιες, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΡΘΡΟΥ : ΚΑΣΑΠΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Α3