Ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά Νέας Ιωνίας

Πολιτισμική ψηφιακή Κληρονομιά Νέας Ιωνίας

• Ψηφιοποίηση Υλικού

• Πρόσβαση σε μουσεία διαδυκτιακά

Εκθέσεις Ψηφιοποίηση Υλικού

•Προκειμένου να διασωθεί , να διατηρηθεί και να μεταδοθεί η Ιστορία της Νέας Ιωνίας, το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. έχει υλοποιήσει πρόγραμμα που αφορά στη καταγραφή και ψηφιοποίηση υλικού. Ειδικές επιτροπές συλλέγουν φωτογραφίες, έγγραφα, τεκμήρια της ιστορίας των προσφύγων από την Μικρά Ασία, τον Πόντο , τη Θράκη. Οργανώνουν συνεντεύξεις και συλλέγουν μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τα τότε γεγονότα ή πρόσωπα των οποίων οι γνώσεις αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα. Το ψηφιοποιημένο υλικό διατηρείται σε ηλεκτρονικά αρχεία και είναι προσβάσιμο από όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία, τις παραδόσεις και γενικά κάθε στοιχείο που αφορά στον πολιτισμό του Ελληνισμού που έζησε τα χρόνια εκείνα.

Πρόσβαση σε μουσεία διαδυκτιακά

• Η προώθηση της μουσικής αγωγής και η επαφή και εξοικείωση των παιδιών με τους μουσειακούς χώρους, τα εκθέματα και την πολιτική παραγωγή λαών και περιοχών βρίσκει τελευταία ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Παρουσιάζονται αξιόλογες προσπάθειες στον ψηφιακό κόσμο μουσείων, εικόνων και περιηγήσεων σε εκθέματα, χώρους καθώς και διαδραστικά βίντεο.  Επίσης δραστηριότητες από διάφορους φορείς του πολιτισμού και της τέχνης. Αξίζει τον κόπο να ρίξετε «μία διαδυκτιακή» ματιά για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας.

Εκθέσεις

• Δεκάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν, πέρα από κάθε προσδοκία, στο κάλεσμα για προσφορά μουσειακών ειδών και δώρισαν ενθυμήματα, στολές, σκεύη, έγγραφα και φωτογραφικό υλικό από τις αξέχαστες πατρίδες αλλά και από τα πρώτα χρόνια της προσφυγούπολης. Ακόμη ξύλινοι αργαλειοί χαλιού και υφαντικής, μεταγενέστεροι σιδερένιοι, καλτσομηχανές, πλεκτομηχανές και τα παρελκόμενα τους, δείγματα όλα αυτά της ανάπτυξης της Υφαντουργίας και της Ταπητουργίας στη Νέα Ιωνία σε περασμένα χρόνια. Τα Μουσεία συνεχώς εμπλουτίζονται και με την αναμενόμενη προέκτασή τους θα μπορέσουν να οργανωθούν και να αναδείξουν καλύτερα τα υπάρχοντα και τα νέα εκθέματα.

•Στο τόσο σύντομο αυτό διάστημα η καθημερινή λειτουργία τους, η αποδοχή και τα θερμά σχόλια των επισκεπτών τους, η ξενάγηση περισσοτέρων από 3.000 μαθητών με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους και η συχνή παρουσία αρχών και φορέων, απέδειξαν την αναγκαιότητα και τη σημασία τους και έκαναν γνωστή την ύπαρξή τους πολύ πέρα από τα σύνορα της πόλης μας.

ΠΗΓΕΣ • ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης