Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR)

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR) ενθαρρύνει όλους τους Ευρωπαίους και όχι μόνο να πραγματοποιήσουν δράσεις ευαισθητοποίησης σχετικά με τη βιώσιμη διαχείριση των πόρων και των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας τον Νοέμβριο (19/11-26/11).

https://ewwr.eu/

Έχουμε κι εμείς ευθύνη” – Ο βυθός μας – Το περιβάλλον μας

  • Οι μαθητές μας θα ενημερωθούν και θα ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και κυρίως των θαλασσών από τις συσκευασίες και τα απορρίμματα. Θα χρησιμοποιήσουν απορρίμματα, συσκευασίες και απόβλητα για να δημιουργήσουν θαλάσσια γλυπτά. Θα μετατρέψουμε ένα διάδρομο του σχολείου μας σε βυθό, όπου θα τοποθετηθούν τα γλυπτά μας (ψάρια, κοχύλια, μαλάκια φυτά κλπ) να “συμβιώνουν” με τα απορρίμματα και τα απόβλητα.

  • Θα πραγματοποιηθούν προβολές βίντεο και εικόνων ως ερέθισμα για  συζητήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με όλους τους μαθητές των σχολείων μας .

  • Θα ετοιμάζουμε βιβλιαράκια με θέμα “12 καλές συνήθειες για τη μείωση των απορριμμάτων” και μια κάρτα με ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία θα τα διανείμουμε σε παιδιά και γονείς προς ενημέρωσή τους.

Οι δράσεις δημοσιεύονται στη σελίδα του σχολείου :

https://2dim-artem-new.att.sch.gr/?page_id=789

Σχολιάστε