Δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Σειρά πολιτιστικών κι όχι μόνο δράσεων στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων ανακοίνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, με αφορμή την επικείμενη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η οποία γιορτάζεται στις 18 Μαϊου, με το θέμα «Ανακάλυψε την ευεξία στο Μουσείο».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «από το 1977, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το φετινό θέμα του εορτασμού με τίτλο «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου των σύγχρονων μουσείων στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος, και επικεντρώνεται στα παρακάτω θέματα που περιλαμβάνονται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών:

Στόχος 3 | Παγκόσμια υγεία και ποιότητα ζωής
Στόχος 13 | Δράση για την κλιματική αλλαγή
Στόχος 15 | Ζωή στη Γη: προστασία της βιοποικιλότητας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, αποτελώντας έναν χώρο νέων εμπειριών, συμμετέχει στον φετινό εορτασμό προσφέροντας δράσεις με το θέμα «Ανακάλυψε την ευεξία στο Μουσείο», που εμπνέονται από τον Στόχο 3.
Πάρτε μια ανάσα από την πολυάσχολη καθημερινότητα και απολαύστε ένα μάθημα γιόγκα ή μία συνεδρία ηχοθεραπείας στον αύλειο χώρο του Μουσείου, καθώς και θεματική ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση.
Η είσοδος για τους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου θα είναι ελεύθερη για το κοινό την Πέμπτη, 18 Μαΐου από τις 08:00 έως τις 20:00.
Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν, με απαραίτητη την κράτηση θέσης στο
6984700663 (καθημερινές από 10:00 έως 14:00)

Πρόγραμμα

Πέμπτη, 18 Μαΐου | Γιόγκα ήπιων ασκήσεων με την Αγγελική Ρέμπελου
Α΄ ομάδα | ώρα 10:00-11:00
Β΄ ομάδα | ώρα 17:00-18:00

Η Αγγελική Ρέμπελου (Yoga Class Chania), εκπαιδευμένη στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία), είναι από το 2015 πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γιόγκα [(YAI) 590Hr] και Mindfulness διαλογισμού. Η τεχνική της συνδυάζει και εξερευνά διαφορετικά στυλ yoga, όπου η φυσική ροή συγκεκριμένων θέσεων του σώματος (asanes) και η αναπνοή συμβάλλουν στην εμβάθυνση της επίγνωσης στην παρούσα στιγμή, τη χαλάρωση και τη θεραπεία.

Χώρος: Αύλειος χώρος Μουσείου
Διάρκεια: 60 λεπτά για κάθε ομάδα
Ελεύθερη είσοδος-απαραίτητη η κράτηση θέσης
Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Μουσείου

Πέμπτη, 18 Μαΐου | Ηχοθεραπεία με τον Μανώλη Ζωγραφάκη
Ώρα 18:30-19:30

Ο Μανώλης Ζωγραφάκης (Soundhealing & Sound Meditation) είναι πιστοποιημένος ηχοθεραπευτής, μέλος του IPHM (International Practitioners of Holistic Medicine), εκπαιδευτής διαλογισμού και μουσικός παραγωγός. Στις συνεδρίες ηχοθεραπείας που διοργανώνει χρησιμοποιεί ποικιλία μουσικών οργάνων (Θιβετιανά singing bowl, κρυσταλλικά μπολ, gongs, monochords, κ.ά.), δημιουργώντας μια μοναδική ηχητική εμπειρία και ένα εσωτερικό ταξίδι επανασύνδεσης και ανακάλυψης του εαυτού μας πίσω, σε μια φυσική κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας.

Χώρος: Αύλειος χώρος Μουσείου
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ελεύθερη είσοδος-απαραίτητη η κράτηση θέσης
Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Μουσείου

Πέμπτη, 18 Μαΐου | Θεματική ξενάγηση στις Συλλογές του Μουσείου
Α΄ ομάδα | ώρα 11:30-12:30
Β΄ ομάδα | ώρα 18:30-19:30

Είκοσι πέντε (25) επισκέπτες θα ξεναγηθούν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου.

Χώρος: Εκθεσιακοί χώροι Μουσείου
Διάρκεια: 60 λεπτά για κάθε ομάδα
Ελεύθερη είσοδος-απαραίτητη η κράτηση θέσης

Παρακαλούμε οι συμμετέχοντες στις δράσεις της γιόγκα και της ηχοθεραπείας να έχουν μαζί τους στρώμα γυμναστικής και νερό, ενώ για την ηχοθεραπεία προτείνεται επιπλέον μαξιλαράκι και κουβερτάκι.

Σας περιμένουμε!».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης