Κύκλος Σεμιναρίων της ΠΕΕΚΠΕ για Κλίμα και Ακραία Καιρικά Φαινόμενα

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε) διοργανώνει κύκλο επιμορφωτικών Διαδικτυακών Σεμιναρίων, με θέμα « Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για τις φυσικές καταστροφές και την Κλιματική Κρίση: Αναλαμβάνουμε δράση …», συνολικής διάρκειας 16 διδακτικών ωρών, για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την ενημέρωσή τους σε θέματα φυσικών καταστροφών και Κλιματικής Κρίσης.

Σε κάθε σεμινάριο την κεντρική εισήγηση θα κάνει ειδικός πανεπιστημιακός ενώ θα παρουσιάζεται αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υλοποιήσουν είτε στο πλαίσιο ενός προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, είτε στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, είτε στο πλαίσιο γνωστικού αντικειμένου.

Τα Σεμινάρια θα υλοποιηθούν σύγχρονα εξ αποστάσεως το διάστημα Νοέμβριος 2023 – Φεβρουάριος 2024

  Τίτλος ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Διάρκειας
1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ‘‘Εκπαίδευση για τις πλημμύρες ’’ 23 Νοεμβρίου 2023 4 διδακτικών ωρών
2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Κλιματική Κρίση και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» 18 Δεκεμβρίου 2023 4 διδακτικών ωρών
3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Ακραία καιρικά φαινόμενα και κλιματική κρίση» Εντός του Ιανουαρίου 2024 4 διδακτικών ωρών
4ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Κλιματική αλλαγή και πολιτικές αντιμετώπισής της: ο ρόλος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» Εντός του Φεβρουαρίου 2024 4 διδακτικών ωρών

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023  ώρες 18:00-21:00, με θέμα: ‘‘Εκπαίδευση για τις πλημμύρες ’’.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν:

1.      Εισήγηση με θέμα «Τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα  στην Θεσσαλία» από τονκαθηγητή του Γεωλογικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών /Τομέας  Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, κ. Ευθύμιο Λέκκα.

      Το εκπαιδευτικό υλικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ: Εκπαίδευση για τις πλημμύρες» από τον Υπεύθυνο του ΚΕΠΕΑ/ ΚΠΕ Μουζακίου κ. Αντώνη Ντάνη. Το υλικό δημιουργήθηκε από ομάδα  στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί σχολείων, εκπαιδευτικοί των Κ.Ε.ΠΕ.Α., Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι και Ειδικοί Επιστήμονες στο θέμα των πλημμυρών.

3.      Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τις πλημμύρες που μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υλοποιήσουν είτε στο πλαίσιο ενός προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, είτε στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, είτε στο πλαίσιο του γνωστικού τους αντικειμένου

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι συνάδελφοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν είτε ολόκληρο τον κύκλο των Σεμιναρίων, ( σύνολο 16 ώρες επιμόρφωσης ) είτε μόνο κάποια από αυτά. Στους συμμετέχοντες θα δίδεται για κάθε σεμινάριο  σχετική βεβαίωση. Κατόπιν συνεννοήσεως με τους/τις Διευθυντές/τριες των σχολείων, τα Σεμινάρια μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο ενδοσχολικής επιμόρφωσης (άρθρο 95 του Ν.4823/2021).Για το σεμινάριο της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου 2023οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 στην ψηφιακή φόρμα  https://forms.gle/R3asb91sgcgXETr79, για να αποσταλεί στη συνέχεια με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ο απαραίτητος σύνδεσμος σύνδεσης στο σεμινάριο.

Το Δ.Σ. της ΠΕΕΚΠΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης