Συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Χημείας

Το Κέντρο για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ) Βάμου, μετά από αίτημα του Περιφερειακού τμήματος(Π.Τ.)Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) και του Συλλόγου Χημικών Ν. Χανίων, οργάνωσε βιωματικές δράσεις με παιδιά και ενήλικες συμμετέχοντες στην εκδήλωση του Παραρτήματος Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και του Συλλόγου Χημικών Ν. Χανίων, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022.

Το εργαστήρι  περιλάμβανε:

Κατασκευή σε κονκάρδα/μαγνητάκι από φυσικά υλικά και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά συσκευασίας (υπολείμματα κλαδέματος δέντρων και χαρτόκουτες) με μήνυμα για την Κλιματική Αλλαγή.

Σκοπός της δράσης ήταν η  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων απέναντι στο θέμα της Κλιματικής Αλλαγής μέσα από την επαναχρησιμοποίηση και την αξιοποίηση φυσικών υλικών  για τη δημιουργία χρηστικών αντικειμένων και κατασκευών. Στόχος της δράσης ήταν επίσης η προώθηση αξιών επαναχρησιμοποίησης υλικών και η καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας .ΗΜΕΡΑ ΧΗΜΕΙΑΣ 1 ΗΜΕΡΑ ΧΗΜΕΙΑΣ 2 ΗΜΕΡΑ ΧΗΜΕΙΑΣ 3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης