Συμμετοχές σχολείων στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα 23 Σεπτεμβρίου 2022

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Βάμου, στα πλαίσια του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Αλλάζω για το Κλίμα» οργάνωσε δράση προσκαλώντας μαθητές, εκπαιδευτικούς, σχολεία και Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να πάρουν μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 11π.μ. έως τις 1 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Κοραή στα Χανιά.

Σχολεία, μαθητές κι εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν είτε δια ζώσης με εργαστήρια αφίσας / κονκάρδας με μηνύματα για την προστασία του πλανήτη και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, είτε διαδικτυακά με ανάρτηση υλικού που  δημιουργήθηκε σε δράσεις και εκδηλώσεις για το θέμα αυτό που θα γίνουν στα σχολεία, στο padlet που έχει διαμορφώθηκε για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη δράση αυτή και για τη διάχυση του υλικού.

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών για την Κλιματική Κρίση. Στόχοι ήταν https://schoolpress.sch.gr/prasinosplanitis/files/2022/10/ΗΜΕΡΑ-ΔΡΑΣΗΣ-ΓΙΑ-ΤΟ-ΚΛΙΜΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΣΧΟΛΕΙΩΝ.pdfη ανάδειξη της ανθρώπινης συμβολής στην Κλιματική Κρίση, η αναζήτηση δράσεων αντιμετώπισης της Κλιματικής Κρίσης, η διαμόρφωση στάσεων και αξιών προστασίας της φύσης, η προώθηση της συνεργασίας και της εργασίας σε ομάδες, η καλλιέργεια της δημιουργικής και κριτικής σκέψης, η ενεργοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών σε μια παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του Κλίματος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Κρίση, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 έρχεται ως συνέχεια των μαθητικών και νεανικών κινητοποιήσεων για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την Κλιματική Κρίση, κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν το 2018 από μια 16χρονη μαθήτρια στη Σουηδία, τη Greta Thunberg, κι οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, νέους κι ευαίσθητους πολίτες να δράσουν για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και για να ληφθούν τα μέτρα που είναι αναγκαία για να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι τυφώνες, οι καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, που όλα σχετίζονται με την Κλιματική Κρίση και την ανθρώπινη συμβολή σε αυτήν. Είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε στο σχολείο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα των ημερών μας, την υπερθέρμανση του πλανήτη και τους καύσωνες, τη σύνδεσή τους με την Κλιματική Κρίση και την ανθρώπινη συμβολή σε αυτήν. Μια ευκαιρία να αναζητήσουμε και να συζητήσουμε λύσεις για το πρόβλημα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές σχολείων από όλη την Κρήτη στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το ΚλίμαΛήψη αρχείου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης