Το Διαδίκτυο και εμείς…

1a_monitor-1307227__340

Το Διαδίκτυο και εμείς…

Στις μέρες μας είναι γνωστό πως χάρη στην υψηλή ανάπτυξη της τεχνολογίας πλέον η τηλεπικοινωνία έχει εισβάλλει για τα καλά στην καθημερινή μας ζωή. Πια όλοι έχουμε την δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και αυτό μας προσφέρει πολλά οφέλη.
Έτσι μπορούμε να αναζητούμε και να βρίσκουμε πληροφορίες από όλο τον κόσμο σε άμεσο και πραγματικό χρόνο. Επίσης μας δίνεται η δυνατότητα συνεργασίας, ανταλλαγής υλικού και διαμοιρασμού απόψεων.
Ειδικά για εμάς τους εφήβους θεωρείται ένα μέσο ψυχαγωγίας επειδή μας προσφέρει τη δυνατότητα να επικοινωνούμε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε με τους φίλους μας-όσο μακριά και αν βρίσκονται , να μοιραζόμαστε τα προβλήματα μας και τις ανησυχίες μας.
Ενώ μας προσφέρει ένα πλήθος δυνατοτήτων , αποτελεί συνάμα και ένα χώρο γεμάτο κινδύνους όπως (Υπερβολική Ενασχόληση, Διαμοιρασμός Προσωπικών Δεδομένων, Παραχώρηση Προσωπικών Δεδομένων, Εξαπάτηση και κλοπή ταυτότητας, Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός (Cyber-Bullying) ). Όλοι όσοι χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Γενικά, η διασύνδεση με αγνώστους στον ψηφιακό κόσμο έχει περισσότερους κινδύνους από ό,τι στον πραγματικό, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αντίληψης. Μια γενική συμβουλή είναι να συμπεριφερόμαστε όπως και όταν βρισκόμαστε σε έναν δημόσιο χώρο π.χ. στην πλατεία του χωριού, αφού ο διαδικτυακός κόσμος είναι πλέον ένα «παγκόσμιο χωριό».

Συντάκτες: Σκαλκόγιαννη Χρυσάνθη
Πλαστουργού Ειρήνη
Πρασίνου Γεωργία
Πρέκα Παναγιώτα
Σκοτεινόπουλος Γιώργος
Στεφανίδης Κώστας

Σχολιάστε

Top