Τεχνολογία βιντεοπαιχνιδιών

7b_young-couple-having-fun-playing-260nw

Τεχνολογία & video games

Αρχικά τα πρώτα παιχνίδια στην ιστορία των video games ήταν δισδιάστατα. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες μπορούσαν να μετακινήσουν το χαρακτήρα τους μόνο σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις: μπροστά, πίσω, πάνω και κάτω.
Ωστόσο, καθώς η τεχνολογία άρχισε να βελτιώνεται τη δεκαετία του 1990, οι προγραμματιστές είχαν στα χέρια τους νέες και βελτιωμένες δυνατότητες 3D σχεδίασης. Σχεδόν όλα τα σύγχρονα video games είναι «χτισμένα» σε 3D, προσφέροντας πιο δυναμικούς και εντυπωσιακούς κόσμους. Τα “pixelated γραφικά” έδωσαν τη θέση τους σε ρεαλιστικά animations που σε βυθίζουν στον κόσμο του παιχνιδιού. Επιπλέον το online gaming έχει εξελιχθεί σε μια δημοφιλή πλατφόρμα που επιτρέπει σε πολλούς παίκτες από διάφορες περιοχές του πλανήτη να συμμετέχουν ταυτόχρονα σε μια ρεαλιστική εμπειρία, μετατρέποντας παράλληλα τα video games σ’ ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Παιχνίδια όπως τα World of Warcraft, League of Legends και τα πιο πρόσφατα PUBG, Fortnite και ΑPEX αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα αυτού του παγκόσμιου φαινομένου που λέγεται οnline gaming, με εκατομμύρια συνδρομητές να συμμετέχουν ταυτόχρονα σε παιχνίδια από μακρινές τοποθεσίες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τεχνολογία του διαδικτύου έχει αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, παρέχοντας πλέον μεγαλύτερη διαθεσιμότητα και ταχύτερες συνδέσεις.
Τέλος η εικονική πραγματικότητα εισάγει μια νέα χρυσή εποχή στο χώρο του gaming. Η εμπειρία VR gaming σού επιτρέπει όχι μόνο ν’ αλληλεπιδράσεις με τους χαρακτήρες και τα περιβάλλοντα, αλλά να γίνεις μέρος της δράσης στην οθόνη και να βυθιστείς στο παιχνίδι. Όπως βλέπουμε η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από εκπληκτικά ταχύρρυθμες και διαρθρωτικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η τεχνολογία.

Συντάκτης: Σκαλκόγιαννη Χρυσάνθη

Σχολιάστε

Top