Μερικά όχι και τόσο γνωστά είδη μουσικής!

Οι περισσότεροι νέοι στις μέρες μας ακούν ποπ ή ραπ ή ηλεκτρονική μουσική. Ένα μικρότερο ποσοστό πάλι ακούει ροκ ή μέταλ. Γενικότερα οι μουσικές επιλογές κάθε ανθρώπου είναι επηρεασμένες σε μεγάλο βαθμό από την ποικιλία των ακουσμάτων του.   Όμως υπάρχουν παραπάνω από τριάντα είδη μουσικής εκ των οποίον πολλά είναι άγνωστα για το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι: η μπλουζ, η σουίνγκ, η έθνικ και η μπαρόκ.

Σε όσους αρέσει η τζαζ σίγουρα θα αρέσει και η μπλουζ αφού έχει τι ρίζες τη στην τζαζ. Γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στις αφρικοαμερικάνικες κοινότητες των Η.Π.Α. Είναι μια μίξη αφρικανικής, εκκλησιαστικής και άλλων ειδών μουσικής. Στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό σε μεγάλο της βαθμό. Μερικά κλασικά κομμάτια μπλουζ είναι το slightly hung over ή το mountain of blues.

Ένα άλλο όχι και τόσο γνωστό είδος μουσικής που επίσης γεννήθηκε μέσω της τζαζ είναι η σουίνγκ. Αναπτύχθηκε στην δεκαετία του 1930 και αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό στην παραδοσιακή και την μοντέρνα τζαζ. Είναι μουσική εύθυμη και ρυθμική και συνοδεύεται από τον αντίστοιχο χορό. Γνωστά κομμάτια σουίνγκ είναι το begin the begin και το jumping at the woodside.

Επίσης άγνωστη σε πολύ κόσμο είναι η μπαρόκ μουσική, η οποία αναπτύχθηκε πρώτα στην Ιταλία τον 17ο αιώνα και εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Η μπαρόκ είναι ένας ρυθμός πολύπλοκος σε σχέση με την γαλήνη που επικρατούσε στην αναγέννηση. Μερικοί από τους σημαντικότερούς συνθέτες είναι ο Αντόνιο Βιβάλντι, ο Τομάζο Αλμπινόνι, ο Ντομένικο Σκαρλάττι και άλλοι.

Τέλος, ένα ακόμη όχι και τόσο συνηθισμένο είδος μουσικής είναι η έθνικ. Αν είσαι λάτρης της ροκ σίγουρα θα αγαπήσεις και την έθνικ! Η μουσική αυτή είναι ένας συνδυασμός της παραδοσιακής μουσικής με τα όργανα της σύγχρονης. Πιο συγκεκριμένα η διασκευή παραδοσιακών κομματιών με μουσικά όργανα όπως ηλεκτρική κιθάρα και ντραμς.

Καλλίστη Φουρνάρη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης