Προορισμοί για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Πλέον είμαστε πολύ κοντά στις διακοπές των Χριστουγέννων και αρκετοί έχουμε αποφασίσει ποιος θα είναι ο προορισμός μας ,αλλά κάποιοι όχι. Όσοι δεν έχετε ,θα σας φανεί πολύ χρήσιμο αυτό το άρθρο.

 

ΔΡΑΜΑ

Η Δράμα είναι ένας κορυφαίος προορισμός λόγω του ιδιαίτερου στολισμού της. Γενικότερα η Δράμα θα βγάλει το παιδί από μέσα σου κι αυτό επειδή θα σταματήσεις πολλές φορές στην Ονειρούπολη. Εκεί ο Αη-Βασίλης και τα ξωτικά του ξαναζωντανεύουν το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Εκτός από την Ονειρούπολη, Δράμα έχει και το πάρκο Αγίας Βαρβάρας με της ομώνυμες πηγές  ξύλινα γεφυράκια, μεγάλα πλατάνια και νερόμυλοι κάνουν τη βόλτα  πάρκο αξέχαστη. Η Δράμα είναι ένας πολύ ευχάριστος προορισμός για Χριστουγεννιάτικες διακοπές!

 

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Τα Ζαγοροχώρια είναι ο αγαπημένος πολλών Ελλήνων προορισμός αφού τις ημέρες των Χριστουγέννων μαγεύουν τους ταξιδιώτες  με την μαγεία από τα πλακόστρωτα ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια. Τα Ζαγοροχώρια είναι χτισμένα από πέτρα και ξύλο απλωμένα στις πλαγιές της Πίνδου ,της Τύμφης και του Μιτσικελιού. Αποτελούν έναν  ελληνικό προορισμό που πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς μόλις ο καιρός αρχίζει να χειμωνιάζει. Έτσι, δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται μέσα στους καλύτερους  προορισμούς για τα Χριστούγεννα.

 

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Τα Καλάβρυτα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός  για τον χειμώνα και ειδικότερα για όσους προτιμούν το βουνό. Η πόλη διαθέτει τo Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων όπου βρίσκεται στο όρος Χελμός, κοντά στα Καλάβρυτα. Εκτός από το χιονοδρομικό κέντρο ,στην ιστορική πόλη  αξίζει να κάνετε μια βόλτα με τον οδοντωτό, περίπατους στα σοκάκια της πόλης με βαθιές εισπνοές του αναζωογονητικού βουνήσιου αέρα, επίσκεψη στη Μονή της Αγίας Λαύρας και φυσικά σκι και snowmobile στις πλαγιές του Χελμού.

Σάββας Μ, Δημήτρης Γ.

 

Δικτυογραφία

1.https://seretravel.com/christmas-destination-greece/

2.https://www.travel.gr/best-of/christoygenna-stin-ellada-5-proorismoi/

3.https://www.discovergreece.com/el/travel-ideas/best-of/11-christmas-destinations-greece

4.https://www.hellasdirect.gr/blog/5-meri-stin-ellada-pou-aksizei-na-episkeftheis-odikws-ta-xristougenna/

5.https://www.kolliastravel.gr/these-are-the-best-travel-tips-ive-discovered-along-the-way-on-journey/

6.https://www.visitgreece.gr/el/inspirations/christmas_destinations_in_greece/

7.https://www.neolaia.gr/2022/11/22/xristougenna-2022-apodraseis/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης