Ο εορασμός της 17ης Νοέμβρη (σχ. έτος 2023-24)

Όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες κάθε ηλικίας αγαπούμε και τιμούμε την πατρίδα μας στις εθνικές μας εορτές. Έχουμε επίσης την ευκαιρία να θυμηθούμε το πόσο σκληρά αγωνίστηκαν οι άνθρωποι των προηγούμενων γενιών για να έχουμε όλοι ελευθερία και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Για αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια γιορτή στο σχολείο μας με θέμα την ‘’επανάσταση’’ των φοιτητών για ένα δημοκρατικό πολίτευμα στις 17 Νοεμβρίου 1973.

Viber-Bild_2023-12-21_19-09-48-037

Η γιορτή αυτή ήταν μικρή και έγινε στον χώρο του σχολείου μας. Παρόλα αυτά όμως αποδείχθηκε ότι ήταν μια πολύ εκπαιδευτική και διασκεδαστική εκδήλωση. Αρχικά, και αφού όλοι όσοι θέλαμε να παρακολουθήσουμε την γιορτή ήμασταν έτοιμοι και είχαμε καθίσει στις θέσεις μας, ξεκινήσαμε ακούγοντας κάποια τραγούδια από τη μαθητική χορωδία τα οποία είχαν σχέση με την συγκεκριμένη ημέρα. Τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί καλά με τις εντατικές πρόβες που έκαναν αλλά και τα μαθήματα φωνητικής. Φυσικά σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα βοήθησε πολύ ο καθηγητής μουσικής και υπεύθυνος της χορωδίας.

Οι μαθητές του Β2 ανέβασαν λοιπόν ένα θεατρικό έργο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Στην παράσταση αυτή οι γονείς μιας οικογένειας εξιστορούν στα παιδιά τους τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και την τότε δύσκολη ζωή τους. Καθώς οι ίδιοι οι γονείς είχαν συμμετάσχει στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, η αφήγησή τους είναι καθηλωτική. Παράλληλα τα παιδιά  μιλούν για την παρουσία τους στην πορεία για την επέτειο. Προσπάθησαν να περάσουν μηνύματα για την σημαντικότητα του να θυμόμαστε και να τιμάμε τους ανθρώπους εκείνους που πάλεψαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Viber-Bild_2023-12-21_19-09-48-149

Κατά τη διάρκεια της γιορτής έπαιζαν μοναδικά βίντεο για την καλύτερη κατανόηση των συμβάντων. Επίσης εορταστικά τραγούδια είπε και η χορωδία τα οποία έκρυβαν βαθιά μηνύματα και αλήθειες  («Μαλαματένια λόγια», «Ο μέρμηγκας», «Ο στρατιώτης» και «Οι οχτροί»). Kαταπληκτική ήταν και η ορχήστρα που περιείχε πιάνο, λύρα, κιθάρα, σαντούρι και διάφορα κρουστά όργανα (μαράκες, ντέφι, κ.λπ.)

Στη γιορτή αυτή τα παιδιά προσπάθησαν να εκφράσουν τον αγώνα που έκαναν κάποιοι άνθρωποι για την ελευθερία. Όλοι τα παιδιά – ηθοποιοί ήταν φανταστικά με απίστευτη παραστατικότητα. Καταφέραν να μεταδώσουν το κλίμα που επικρατούσε τότε. Συγχαρητήρια σε όλους για αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα!

Viber-Bild_2023-12-21_19-09-48-123

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι σηκώθηκαν για να  χειροκροτήσουν και να συγχαρούν  τους συμμετέχοντες της χορωδίας και της θεατρικής ομάδας. Κατά την γνώμη μου αυτή ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες  γιορτές του σχολείου μας που θα μείνει αξέχαστη!

 

Μαρία Μπ., Ειρήνη Κ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης