Δυστύχημα στα Τέμπη: Το περιστατικό που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

Στις 28 Φεβρουαρίου το 2023, ο σιδηρόδρομος, της Hellenic Train, λειτουργούσε κανονικά. Στις 11:21 το βράδυ, συνέβη το απερίγραφτο. Ο επιβατικός συρμός Intercity 62 (IC62), που μετέφερε πάνω από 350 επιβάτες από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

Η σφοδρή σύγκρουση, από τον εκτροχιασμό του τρένου και η γιγάντια έκρηξη που ακολούθησε, προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 85 επιβατών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της Ελλάδας και πιθανών της Ευρώπης. Σε αυτό το άρθρο θα εξερευνήσουμε το δυστύχημα αυτό και τις ευθύνες που μας κρύβει η κυβέρνηση.

 

Δυστύχημα στα Τέμπη: Το περιστατικό που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

Η Αιτία της σύγκρουσης:

Τα δύο τρένα βρέθηκαν να κινούνται πάνω στην ίδια γραμμή, κάτι που οδήγησε στη σφοδρή σύγκρουση, χωρίς κάποιος να τα αντιληφθεί. Τα αίτια της σύγκρουσης ακόμα διερευνώνται, αλλά ο Σταθμάρχης έχει αποδεχτεί το μοιραίο του λάθος. Επιπλέον, στην Ελλάδα τα συστήματα, οι ράγες και τα τρένα δεν είναι σύγχρονα και αποτελεσματικά. Έτσι υπάρχουν πιθανότητες να συμβούν ατυχήματα με πολλούς τραυματισμούς και θανάτους.

 

Επακόλουθα:

Ακολούθησε  η προσπάθεια από 17 οχήματα και 150 πυροσβέστες για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ παράλληλα έγιναν προσπάθειες διάσωσης από 40 ασθενοφόρα και από περισσότερους από 30 αστυνομικούς. Χρησιμοποιήθηκαν γερανοφόρα φορτηγά για την ανάσυρση των βαγονιών και για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων. Από τους επιζώντες επιβάτες, οι 250 μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε επικοινωνία και με τον Ελληνικό Στρατό για παραπάνω βοήθεια.

 

Αντιδράσεις:

 

 

Η ευθύνη της κυβέρνησης:

 

 

Πηγές:

Κύρια Εικόνα: magnesianews.grhttps://magnesianews.gr/.

1. Wikipedia.orghttps://el.wikipedia.org/wiki/.

2. Reporter.grhttps://www.reporter.gr/Eidhseis/Politikh/596266-Charitshs-H-kybernhsh-krybei-tis-eythynes-gia-ta-Temph.

 

Δημήτρης Γ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης