Συνέντευξη από την κυρία Μ. Συρεγγέλα για τον «Σεξισμό»

Οι μαθητές και μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Ιλίου είχαμε την τιμή να παραβρεθεί κοντά μας η κυρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο του ομίλου «Επιχειρώ και Δημιουργώ» υπό την εποπτεία της Διευθύντριας του σχολείου μας, κυρίας Αθηνάς Κοκκόρη. Ο όμιλος της σχολικής εφημερίδας προσκλήθηκε στην εκδήλωση με θέμα τον «σεξισμό» και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί της.

-Σας ώθησε κάποιο γεγονός στην ενασχόληση σας με την καμπάνια κατά του σεξισμού;

Όλοι οι άνθρωποι και πόσο μάλλον οι γυναίκες,έχουν δεχτεί λιγότερα ή περισσότερα περιστατικά σεξισμού στην ζωή τους. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και έχει εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Ένα χαρακτηριστικό γεγονός που βίωσα ,σε μικρότερη ηλικία όταν ήμουν υποψήφια για ευρωβουλευτής ,ήταν την περίοδο που είχε πρώτο εφαρμοστεί η «ποσόστωση». Όταν λοιπόν μπήκα σε ένα γραφείο ,όπως μου είχε ζητηθεί ώστε να παραδώσω τα απαραίτητα έγγραφα, ο ένας από τους δύο άντρες που παρευρίσκονταν, μου έθεσε την εξής ερώτηση: δεν είσαι λίγο μικρή για εδώ; Η απάντησή μου ήταν σαφής και περιεκτική, ήμουν όσο ετών επέτρεπε το Σύνταγμα για να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Το αποκορύφωμα ήταν η  απάντηση του ,ότι είμαι και μικρή και γλωσσού.

-Ποια μέτρα θεωρείτε εσείς απαραίτητα για την αντιμετώπιση του σεξισμού από το κράτος;
Ποικιλία μέτρων έχουν ήδη παρθεί για τη βελτίωση του φαινομένου αυτού, όπως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μέσω των εργαστηρίων δεξιοτήτων, που έχουν εφαρμοστεί ήδη στα σχολεία μας. Έπειτα είναι ο σεβασμός στην ισότητα και τη διαφορετικότητα και η καλλιέργεια του συναισθήματος της ενσυναίσθησης, γιατί αν πριν πράξουμε, σκεφτόμασταν τι θα ενοχλήσει τον άλλον ,σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

-Ποιο επάγγελμα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ποσοστό σεξισμού προς τις γυναίκες;
Μια γυναίκα πιλότος αντιμετωπίζει πληθώρα σεξιστικών συμπεριφορών, παρολαυτά έχει αποδειχθεί ότι ειναι ιδιαίτερα ικανή και σε αυτόν τον τομέα.

-Ποιο επάγγελμα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ποσοστό σεξισμού προς τους άντρες;
Το ίδιο ισχυεί και για τον άντρα βρεφονηπιοκόμο, αντιθέτως μπορεί να τα καταφέρει αν έχει τα κατάλληλα προσόντα για το επάγγελμα.

-Σε ποια ποσοστά εν συγκρίσει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες βιώνουν οι Έλληνες τον σεξισμό;
Είμαστε αναδιαμφησβήτητα μια πατριαρχική κοινωνία. Ευτυχώς όλο αυτό σιγά-σιγά αρχίζει να αλλάζει.

-Τι πιστεύετε οτι συμβάλλει στην διαμόρφωση σεξιστικών στερεοτύπων;

Μεγάλη επιρροή στη δημιουργία σεξιστικών προτύπων,έχει ο τρόπος που μεγαλώνουν σήμερα τα παιδιά στα σπίτια τους,καθώς και η επιρροή που δέχονται μέσα από το σχολείο όπου έμμεσα περνάνε συμπεριφορές και τελικά μεγαλώνουμε τα παιδιά, με σκοπό οι άντρες να γίνουν «σωστοί» επιχειρηματίες ,ενώ οι γυναίκες να είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή να συντηρούν το σπίτι τους ως σωστές νοικοκυρές.

-Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σεξιστικά περιστατικά που βλέπουμε γύρω μας;
Εννοείται, κάνουμε όλοι καταγγελία,όποιος και να βιώνει αυτά τα περιστατικά. Ενημερώνουμε τα παιδιά μας, δεν δεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές και προσπαθούμε να τις αποτρέψουμε.

-Γιατί πιστεύετε ότι οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με περισσότερα περιστατικά σεξισμού από τους άντρες;
Γιατί υπάρχει το γνωστό σε όλους μας στερεότυπο, ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες ,ότι είναι ικανές μόνο για συγκεκριμένες δουλειές και πολλές φορές κυριαρχεί η άποψη ότι ο άντρας είναι ο κουβαλητής του σπιτιού, κάτι το οποίο είναι εντελώς λανθασμένο.Τα δύο φύλα είναι ισότιμα

-Πιστεύετε ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν την πραγματική έννοια του σεξισμού και κατά πόσο βοηθά η καμπάνια σας στην κατανόησή της;
Δεν γνωρίζουν όλοι! Ή θεωρούν πως κάτι είναι αστείο, μόνο που δεν είναι αστείο, όταν ο άλλος προσβάλλεται. Εξάλλου, αυτός είναι κ ο στόχος της καμπάνιας. Να μαθευτεί σε όλο και περισσότερο κόσμο. Άλλοτε το επιτυγχάνουμε, ενώ άλλες φορές όχι. Σύμφωνα όμως με τις έρευνες που έχουμε κάνει, ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας δεν γνωρίζει τι είναι ο σεξισμός.

-Παρόλο που μιλάμε για μια δημοκρατική και ισότιμη κοινωνία,η ανισότητα τον δύο φύλων συνεχίζει να υφίσταται σε πολύ μεγάλο ποσοστό, γιατί θεωρείτε ότι συμβαίνει αυτό;
Όταν υπάρχουν κρίσεις, το πιο λογικό είναι ότι οι πιο ευάλωτοι δέχονται το βάρος. Επειδή στην προκειμένη περίπτωση οι γυναίκες θεωρούνται πιο αδύναμες, καθώς είναι σε χαμηλότερες θέσεις, είναι πιο εύκολο να απολυθούν. Αλλά ευτυχώς όλο αυτό αρχίζει και αλλάζει, έχουμε διανύσει αρκετό δρόμο, αλλά έχουμε ακόμη μεγαλύτερο μπροστά μας.

-Υπάρχει διαφοροποίηση των μισθών των εργαζομένων λόγω του φύλου στον ιδιωτικό τομέα, και γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;
Στατιστικά, ναι υπάρχει. Όμως είμαστε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες και το μισθολογικό χάσμα είναι μικρότερο,για αυτό και υπάρχουν μέθοδοι, όπως το «σήμα ισότητας», που είναι κάτι σαν έπαινος, όταν οι επιχειρήσεις τηρούν αυτά που προάγουν οι Ευρωπαϊκές αποφάσεις. Έτσι παροτρύνεται η διατήρηση της ίσης μεταχείρισης και υπάρχουν οφέλη για τις επιχειρήσεις, όταν τηρούνται οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές και αποφάσεις.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης