«Η Συναρπαστική Ζωή του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας στο Κουβέιτ: Ένα Ταξίδι Αφοσίωσης στη δουλειά του αλλά και στην πατρίδα του!»

Στα πλαίσια των δράσεων με τίτλο: “Διατηρώντας την επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα μας μέσα σε μια πολυσυλλεκτική μεγαλούπολη”, το τμήμα μας (Α2) πήρε μέρος σε μία διαδικτυακή συνέντευξη με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας στο Κουβέιτ. Εντυπωσιαστήκαμε που οι Έλληνες σε ένα μακρινό και μουσουλμανικό κράτος προσπαθούν με τόσο ζήλο να διασώσουν την επαφή με την πατρίδα τους και να μάθουν στα παιδιά τους ελληνικά έθιμα και παραδόσεις.
Ο κ. Κουκουλάρης  μας έδειξε φωτογραφίες από την παρέλαση και την γιορτή που ετοίμασαν για να τιμήσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπου τα μικρά παιδιά απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ νωρίτερα είχαν κάνει χειροτεχνίες για να διακοσμήσουν την αίθουσα που ο σύλλογος διατηρεί για τις εκδηλώσεις του.
Μας είπε πόσο σημαντικό είναι για αυτούς να τηρούν έθιμα που για μας είναι αυτονόητα και δε δίνουμε ιδιαίτερη σημασία ενώ γι΄αυτούς είναι η σύνδεση με την ιδιαίτερη πατρίδα τους την οποία νοσταλγούν και την οποία θέλουν έστω και από μακριά να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν τα παιδιά τους.
Επίσης, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας σχετικά με τα ήθη και τις παραδόσεις του κράτους  που τους φιλοξενεί και διαπιστώσαμε πως συνυπάρχουν με τους ντόπιους σε ένα κλίμα απόλυτου σεβασμού  και αρμονικής συνύπαρξης.
Ήταν μια ευχάριστη και διαφορετική εμπειρία!
Ανδρέας Νικολόπουλος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης