Προτάσεις για κινηματογραφικές ταινίες

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι μας θα έχουμε πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο, αφού οι εξετάσεις θα έχουν τελειώσει. Μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική δραστηριότητα είναι η παρακολούθηση ταινιών με φίλους! Παρακάτω, θα διαβάσετε για κάποιες από τις αγαπημένες μου ταινίες, που ελπίζω να δείτε και να σας αρέσουν!

Dead Poets Society (1989)

Η ταινία διαδραματίζεται στην δεκαετία του ’50 στην αυστηρή Ακαδημία Γουέλτον, όταν ένας νέος καθηγητής λογοτεχνίας έρχεται στο σχολείο και όλα αλλάζουν. Ο καθηγητής Κίπινγκ εμπνέει τους μαθητές του διαβάζοντάς τους ποίηση και διδάσκοντας με έναν εντελώς διαφορετικό και πρωτοποριακό τρόπο. Ακόμα, συστήνει τους μαθητές του σε μια άτυπη λέχη λογοτεχνίας τον “Κύκλο των Χαμένων Ποιητών” και τους ενθαρρύνει να αδράξουν την ημέρα. Δυστυχώς όμως, στο συντηρητικό, αυτό, σχολείο δεν αρέσει ο διαφορετικός τρόπος διδασκαλίας του κυρίου Κίπινγκ… Μια κλασσική ταινία, αγαπημένη από κοινό και κριτικούς που έχει να μας διδάξει πολλά για την αξία της ζωής.

Back to the Future (1985)

Μια υπέροχη, διασκεδαστική ταινία επιστημονικής φαντασίας από την δεκαετία των 80s που μας ταξιδεύει στην Αμερική, όπου ο προταγωνιστής Marty McFly ταξιδεύει καταλάθος στον χρόνο μέχρι το 1955, χρησιμοποιώντας την χρονομηχανή που μόλις κατασκεύασε ο τρελός επιστήμονας, φίλος του, Emmet ή όπως συνηθίζει να τον φωνάζει “Doc”. Εκεί γνωρίζει τους γονείς του ως εφήβους και το κακό αφεντικό του πατέρα του που τους δυσκολεύει την ζωή. Ωστόσο, το ταξίδι του στον χρόνο, έχει επιπτώσεις στο μέλλον, κινδυνεύει να διαγραφεί η ύπαρξη του, λόγω των αναταραχών που έχει προκαλέσει. Θα τα καταφέρει να σώσει το μέλλον και να καλυτερέψει το δικό του παρόν; Η πρώτη ταινία μιας τριλογίας που θα σας συναρπάσει!

Barbie (2023)

Η ταινία «Barbie» διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό κόσμο την Barbieland, μια μητριαρχική κοινωνία, στην οποία όλα πάνε πάντα τέλεια! Όταν όμως η πρωταγωνίστρια, η στερεοτυπική Barbie ξαφνικά αρχίζει να έχει αρνητικές σκέψεις και κάποιες στιγμές στη ζωή της να μην είναι τόσο τέλειες, μαθαίνει πως πρέπει να πάει στον πραγματικό κόσμο, να βρει το παιδί που παίζει μαζί της, για να γίνουν όλα κανονικά. Με τον Ken της παραλίας στο πλευρό της, ανακαλύπτει ότι ο αληθινός κόσμος δεν είναι όπως εκείνη πίστευε. Τελικά όμως, η πρωταγωνίστρια της ταινίας θα ανακαλύψει τον εαυτό της μέσα από αυτό το αναπάντεχο ταξίδι! Η τελευταία ταινία της Greta Gerwig, έσπασε τα ταμεία, αποθεώθηκε από το κοινό και θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του περσινού καλοκαιριού, θα σας κάνει να γελάσετε ή και να κλάψετε, αλλά σίγουρα θα την απολαύσετε!

La La Land (2016)

Το La La Land είναι ένα μιούζικαλ με θέμα την αγάπη για τα όνειρα μας και τις προσδοκίες που έχουμε για το μέλλον μας. Η Μία, έχει μετακομίσει στο Λος Άντζελες με στόχο, να γίνει σπουδαία ηθοποιός. Ο Σεμπάστιαν είναι μουσικός, λάτρης της τζαζ που επιθυμεί να ανοίξει το δικό του μαγαζί. Όταν τα μονοπάτια τους διασταυρώνονται, ερωτεύονται προσπαθώντας να συμβιβάσουν τις φιλοδοξίες τους για το μέλλον. Η ταινία έχει υπέροχη και πρωτότυπη μουσική, ενώ μπόρει σίγουρα να προκαλέσει πολλά συναισθήματα στον θεατή.

 

Επιμέλεια: Βάσια Μεθενίτη Α΄1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης