Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών

Την φετινή σχολική χρονιά το σχολείο μας κάνει προσπάθειες για να πραγματοποιηθεί πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με κάποιο σχολείο του εξωτερικού. ‘Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν έχει τον ρόλο ενημέρωσης, ούτε περιέχει πληροφορίες για την εκτέλεση του προγράμματος αυτού, αλλά προσπαθεί να ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν.

Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος, είναι η ανάπτυξη σχέσεων με συνομήλικους μαθητές διαφορετικών λαών και η συνύπαρξη μαζί τους. Μέσω αυτής της γνωριμίας, οι έφηβοι θα μάθουν για ξένες κουλτούρες και θα εξοικειωθούν με ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να ταξιδέψουν αλλά και να ζήσουν σε μία ξένη χώρα, γνωρίζοντας τους ανθρώπους της και μαθαίνοντας περισσότερα πράγματα για την ιστορία, την κουζίνα και την γλώσσα ενός -διαφορετικού από την πατρίδα τους- έθνους, διευρύνοντας, έτσι, του ορίζοντες τους. Ειδεικότερα, θα κοινωνικοποιηθούν και θα γίνουν πιο ανεξάρτητοι, μένοντας σε μία χώρα που η συναναστροφή με ξένους ανθρώπους είναι απαραίτητη, βοηθώντας έτσι τους πιο εσωστρεφείς μαθητές να καλλιεργήσουν διαπροσωπικές σχέσεις. Άκόμα, θα μάθουν να συνεργάζονται και να συζούν με ανθρώπους με διαφορετική αντίληψη και οπτική σε διάφορα θέματα, από διαφορετικές χώρες του κόσμου. Επιπροσθέτως, θα μπορέσουν να διαφημήσουν τη χώρα μας και να διαδόσουν τον Ελληνικό πολιτισμό στο εξωτερικό, μεγενθύνοντας έτσι, το συναίσθημα φιλοπατριάς τους και κάνοντάς τους περήφανους για το έθνους μας και την κουλτούρα του.

Προσωπικά εγώ, εάν τελικά πραγματοποιηθεί και γίνει φέτος αυτό το πρόγραμμα, θα ήθελα να δηλώσω συμμετοχή και για τους λόγους που προανέφερα. Επίσης, πιστεύω ότι θα είναι πολύ διασκεδαστικό. Είναι η ιδανική ευκαιρία για ένα διάλλειμα το οποίο όλοι χρειάζονται για να ξεκουραστούν από την καθημερινή ρουτίνα.

Συγκεφαλαιώνοντας, η συμμετοχή ενός εφήβου σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών θα είναι σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία! Θα χαρίσει στα παιδία όμορφες αναμνήσεις, νέες γνώσεις και φιλίες, που θα κρατήσουν για μία ολόκληρη ζωή!

 

ΒΑΣΙΑ ΜΕΘΕΝΙΤΗ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης