Φίλοι – ιντερνετικοί και μη

Η φιλία είναι πολύ σημαντική για μένα. Οι φίλοι είναι οι άνθρωποι που με υποστηρίζουν, με καταλαβαίνουν, με αποδέχονται και με αγαπούν γι” αυτό που είμαι. Οι φίλοι είναι οι άνθρωποι που με κάνουν να γελάω, να διασκεδάζω, να μαθαίνω και να μεγαλώνω. Οι φίλοι είναι οι άνθρωποι που με βοηθούν στις δύσκολες στιγμές, με παρηγορούν όταν είμαι λυπημένη και γιορτάζουν μαζί μου όταν είμαι χαρούμενη. Οι φίλοι είναι οι άνθρωποι που μοιράζονται τα ενδιαφέροντα, τις αξίες και τους στόχους μου. Οι φίλοι είναι οι άνθρωποι που κάνουν τη ζωή μου καλύτερη και πιο πλούσια.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι φίλοι ίδιοι. Υπάρχει διαφορά μεταξύ πραγματικών φίλων και φίλων στα social media. Οι πραγματικοί φίλοι είναι αυτοί που γνωρίζω προσωπικά, που περνάω χρόνο μαζί τους, που εμπιστεύομαι και σέβομαι και με εμπιστεύονται και με σέβονται. Οι πραγματικοί φίλοι είναι αυτοί που νοιάζονται για εμένα και την ευτυχία μου, που με ακούνε και μου δίνουν ειλικρινή σχόλια και που στέκονται δίπλα μου και με υπερασπίζονται. Οι πραγματικοί φίλοι είναι αυτοί που είναι πιστοί, αξιόπιστοι και συνεπείς.

Οι φίλοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτοί που γνωρίζω μόνο μέσω διαδικτύου, με τους οποίους επικοινωνώ μέσω μηνυμάτων ή σχολίων, που μου αρέσουν και τους ακολουθώ και που τους αρέσουν και με ακολουθούν. Οι φίλοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για αυτά που δημοσιεύω και μοιράζομαι, που με επαινούν και που συμφωνούν μαζί μου και με υποστηρίζουν. Οι φίλοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτοί που είναι φιλικοί, ευγενικοί και θετικοί.

Και οι δύο τύποι φίλων μπορεί να είναι πολύτιμοι και ωφέλιμοι για μένα. Ωστόσο, νομίζω ότι οι πραγματικοί φίλοι είναι πιο σημαντικοί από τους φίλους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι πραγματικοί φίλοι μπορούν να μου προσφέρουν περισσότερα, Οι πραγματικοί φίλοι μπορούν να μου προσφέρουν περισσότερη συναισθηματική, ψυχική και σωματική υποστήριξη, Οι πραγματικοί φίλοι μπορούν επίσης να με προκαλέσουν περισσότερο από ότι οι φίλοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι πραγματικοί φίλοι μπορούν να με βοηθήσουν να εξελιχθώ ως άτομο περισσότερο από ότι οι φίλοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ως εκ τούτου, νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε και πραγματικούς φίλους και φίλους μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά να δίνουμε προτεραιότητα και να εκτιμάμε τους πραγματικούς φίλους περισσότερο από τους φίλους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να εξισορροπώ τις διαδικτυακές και τις offline σχέσεις μου και να μην αφήνω τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να παρεμβαίνουν ή να αντικαθιστούν τις πραγματικές μου φιλίες. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να είμαι καλή φίλος τόσο με τους πραγματικούς μου φίλους όσο και με τους φίλους μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά να είμαι πιο προσεκτική και επιλεκτική με όσους αποκαλώ φίλους στα social media.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης