Γνωριμία με το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης

    Είμαστε μια μικρή ομάδα μαθητών και μαθητριών της Α΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης που, ως συμμετέχοντες στον Δημοσιογραφικό Όμιλο και στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Σχολική Σφαίρα» με την καθηγήτριά μας και φιλόλογο κ. Φωτεινή Σαχάμη χαιρόμαστε για την συνεργασία μας μέσω  του Δικτύου σχολείων e-τύπος με μαθητές και μαθήτριες άλλων σχολείων στην Ελλάδα.

      Η Σπάρτη, η πρωτεύουσα του Ν. Λακωνίας, βρίσκεται χτισμένη στην κοιλάδα  του ποταμού Ευρώτα και αποτελεί ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, με πλατιούς και δεντροφυτεμένους δρόμους, μεγάλες πλατείες, και νεοκλασικές οικοδομές. Η περιοχή είναι καταπράσινη από ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, μουριές και άλλα δέντρα. Στα νοτιοδυτικά, υψώνεται ο Ταΰγετος με τις πανύψηλες κορυφές και την άγρια ομορφιά του, ενώ στα ανατολικά της πόλης βρίσκεται η οροσειρά του Πάρνωνα, κατάφυτη από έλατα και άλλα δέντρα.

      Αν ταξιδέψετε στη γη του Μενέλαου και της Ωραίας Ελένης θα γνωρίσετε την μακραίωνη ιστορία αυτού του τόπου. Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης για να δείτε από κοντά εκθέματα, που καλύπτουν τη χρονική περίοδο από τη νεολιθική μέχρι την ύστερη ρωμαϊκή εποχή! Δείτε τα ευρήματα από τις σπουδαιότερες προϊστορικές θέσεις της Λακωνίας στην Οικία των Ψηφιδωτών, γνωρίστε από κοντά τον μυκηναϊκό τάφο του Βαφειού και της Πελλάνας, το Μενελάιον, τον αρχαιολογικό χώρο στον οποίο οι ανασκαφές αναδεικνύουν το παλάτι του Μενέλαου, τα ρωμαϊκά λουτρά και την ακρόπολη με το αρχαίο θέατρο μέσα στην πόλη, περιηγηθείτε στα κοντινά κάστρα του Μυστρά και του Γερακείου.

         Το σχολείο μας με 230 μαθητές συστεγάζεται με το 2ο ΓΕΛ Σπάρτης και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης μας. Θα ήταν τιμή μας και χαρά μας να σας φιλοξενήσουμε και να μας δοθεί η ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης