Το θαύμα της τεχνολογίας: smart tv

samsung-smart-tv

Η φράση «η τεχνολογία έχει μπει στη ζωή μας» επαληθεύεται για άλλη μια φορά. Αυτήν την φορά, αφορά περισσότερο το ψυχαγωγικό μέρος της ζωής μας , μια πολύ συνηθισμένη και πολυπόθητη ηλεκτρονική οικιακή συσκευή , την τηλεόραση. Αυτό το εκπληκτικό επίτευγμα της ηλεκτρονικής μηχανικής, που υπάρχει σε κάθε νοικοκυριό σε όλο τον κόσμο, έχει, κυριολεκτικά, μεταμορφωθεί σε μια πολυδιάστατη διασταύρωση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της παραδοσιακής τηλεόρασης. Αυτή η νέα «δημιουργία» , αυτό το νέο επίτευγμα ονομάστηκε «έξυπνη τηλεόραση» (smartTV ).

Η πλατφόρμα της έξυπνης τηλεόρασης διαθέτει ένα δημόσιο Softwaredevelopmentkit (SDK) ή Nativedevelopmentkit (NDK) για εφαρμογές έτσι ώστε οι third-party προγραμματιστές να μπορούν αναπτύξουν εφαρμογές για αυτήν. Επίσης διαθέτει κατάστημα εφαρμογών έτσι ώστε οι τελικοί χρήστες να μπορούν να εγκαταστήσουν ή να απεγκαταστήσουν εφαρμογές. Το δημόσιο SDK δίνει τη δυνατότητα στις third-party εταιρείες και σε άλλους διαδραστικούς προγραμματιστές εφαρμογών να δημιουργήσουν εφαρμογές και να τις δουν ζωντανά να “τρέχουν“ με επιτυχία σε οποιαδήποτε συσκευή που υποστηρίζει την πλατφόρμα της έξυπνης τηλεόραση ή την αρχιτεκτονική middleware, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη σημασία ποιος είναι ο κατασκευαστής.

Οι «έξυπνες» τηλεοράσεις:

Παραδίδουν το περιεχόμενο από άλλους υπολογιστές ή από συσκευές αποθήκευσης συνδεδεμένες σε ένα δίκτυο, όπως φωτογραφίες, ταινίες και μουσική Παρέχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών τηλεοπτικών καναλιών μετάδοσης και άλλες εφαρμογές πολυμέσων. Πολλές από τις τηλεοράσεις υποστηρίζουν επίσης και Flash, το οποίο συνεπάγεται σαφώς καλύτερη εμπειρία στο browsing. Από την άλλη, μιας και η τεχνολογία αυτή βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, είναι αναπόφευκτο κάποια χαρακτηριστικά της να παραμείνουν και να ενδυναμωθούν και άλλα να εγκαταλειφθούν.. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι το SmartHub που ενσωματώνουν κάποια μοντέλα της Samsung. Πρόκειται για ένα περιβάλλον που περιλαμβάνει τα Widgets, τις εφαρμογές, τον browser και την λειτουργία αναζήτησης. Η τελευταία είναι ιδιαίτερα λειτουργική αφού μπορείτε να δώσετε ένα κείμενο προς έρευνα και τα αποτελέσματα να αντληθούν από παντού, δηλαδή από συνδεδεμένες συσκευές, από το Web, από το Facebook, κ.ά.

Σέλλας Χρ., Παπαδημητρίου Αλ

ΠΗΓΕΣ

http://el.wikipedia.org

http://www.skroutz.gr/c/12/television/f/236412/Smart-TV.html

http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231188934

http://www.lg.com/gr/microsite/discover-smarttv/index

Σχολιάστε

Top