ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ 25-29/11/2019

Τη Δευτέρα  25 Νοεμβρίου 15 μαθητές της Β και Γ τάξης του σχολείου μας μαζί με 2 συνοδούς καθηγητές αναχώρησαν για το Μόναχο της Γερμανίας στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης μετά από πρόσκληση του Ελληνικού 1ου Γυμνασίου του Μονάχου.

  • Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία κατά την πρώτη μέρα της άφιξής τους να επισκεφτούν τη συνοικία των μουσείων ( Kunstareal-Konigsplatz) και να περιηγηθούν στα Προπύλαια που είναι αφιερωμένα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 με πρότυπο την Ακρόπολη των Αθηνών. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να δουν την Πλατεία Οντεόν (Odeonsplatz)   και να πάρουν μια πρώτη γεύση των Χριστουγεννιάτικων αγορών του Μονάχου  (Mittelmarkt am Wittelsbacherplatz).
  • Κατά τη 2η ημέρα της επίσκεψής τους οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Πάντων και εκκλησιάστηκαν για την εορτή του Αγίου Στυλιανού. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο ιερέας του ναού μίλησε στα παιδιά στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου και τους πρόσφερε παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα προϊόντα. Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν το 1ο Γυμνάσιο Μονάχου όπου τους υποδέχτηκε ο Συντονιστής Εκπαίδευσης του Μονάχου κ.Παπατσίμπας και η διευθύντρια του σχολείου κ. Βαρβάρη. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα στη Γερμανία και εντόπισαν τις διαφορές με το ελληνικό σύστημα και στην πράξη παρακολουθώντας κατά ομάδες μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος. Τα παιδιά ευχήθηκαν στους νέους τους φίλους σύντομα να βρεθούν στο Λιτόχωρο για να ανταποδώσουν τη φιλοξενία των νέων τους φίλων. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν τη χαρά να συναντήσουν την καταξιωμένη συγγραφέα κ. Τσακμάκη στη γραμμή 11 του σιδηροδρομικού σταθμού του Μονάχου. Η συγγραφέας μοιράστηκε με τα παιδιά την προσωπική της ιστορία μετανάστευσης και απάντησε με χαρά στις ερωτήσεις τους προσφέροντάς τους βιβλιά της για τη βιβλιοθήκη του σχολείου.  Η ημέρα έκλεισε με επίσκεψη στον καθεδρικό ναό και σύμβολο του Μονάχου Frauenkircheκαι στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου.
  • Το πρόγραμμα της 3ης ημέρας περιλάμβανε επίσκεψη  στο παλάτι του «Κάστρου της Νύμφης» Νίμφενμπουργκ πρώην θερινή κατοικία των Βαυαρών μοναρχών. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τις περίφημες πορσελάνες, τις υπέροχες τοιχογραφίες αλλά και τις άκρως εντυπωσιακές άμαξες του Βασιλιά. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την εκκλησία των Θεατίνων όπου βρίσκονται οι τάφοι του Βασιλιά Όθωνα και της Αμαλίας και περιηγήθηκαν στη φημισμένη Χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά απο το Νέο Δημαρχείο.
  • Την επόμενη ημέρα οι μαθητές την πέρασαν επι το πλείστον  στο Γερμανικό Μουσείο (Deutsches Museum) το μεγαλύτερο μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας στον κόσμο όπου είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα διάφορα εργαστήρια που προσφέρονταν και να παίξουν πολλά διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια.Η ημέρα έκλεισε  στην Μαριενπλατς (Marienplatz) , πλατεία της Παρθένου Μαρίας που βρίσκεται στην παλιά πόλη και είναι σημείο αναφοράς του Μονάχου όπου οι μαθητές παρακολούθησαν το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου μπροστά στο Νέο Δημαρχείο (Νeues Rathaus).https://wikiwand.com/el/%CE%9D%CE%AD%CE%BF_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF_(%CE%9C%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%BF)
  • Την τελευταία ημέρα της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές επισκέφτηκαν το Ολυμπιακό στάδιο που κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1972  όπου είδαν και τη λεωφόρο Spyridon Louis Ring προς τιμή του Σπυρίδωνα Λούη. Τα παιδιά επισκέφτηκαν το μουσείο της BMW και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε αλλά και να πάρουν μια γεύση από τα υπερσύγχρονα νέα αυτοκίνητα της εταιρείας. Τέλος οι μαθητές επισκέφτηκαν την Παλιά Πινακοθήκη του Μονάχου(Alte Pinakothek)  που περιλαμβάνει πάνω από 800 έργα τέχνης από τον 13ο έως και τον 18ο αιώνα.

Σίγουρα οι 5 μέρες που είχαν στη διάθεση τους οι μαθητές δεν ήταν αρκετές για να ανακαλύψουν όλους τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Μονάχου, αλλά έστω και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα οι μαθητές κατάφεραν να γνωρίσουν λίγο τη Βαυαρική κουλτούρα και να επισκεφτούν πολλά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Με γεμάτες λοιπόν τις αποσκευές τους με νέες εμπειρίες αναχώρησαν για την πατρίδα.

Αφήστε το σχόλιο σας στο "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ 25-29/11/2019"

Σχολιάστε

Top