Eλληνικές καινοτόμες εταιρείες

1aa_240_F_212048981_TFUee7SpVxXnSTNUWrxzT3zeXQEqrusB

Ελληνικές εταιρείες

 

Πολύ ελπιδοφόρα είναι τα νέα από την πλευρά των ελληνικών καινοτόμων εταιρειών.

Ενώ είναι γεγονός η φυγή  νέων  Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, υπάρχουν και αρκετοί οι οποίοι παραμένουν στην Ελλάδα και κάνουν… θαύματα!

  •  Τρεις ελληνικές εταιρείες με έδρα, την Βέροια, το Λαύριο και την Αλεξανδρούπολη σχεδιάζουν και κατασκευάζουν  τη κεντρική μονάδα διαχείρισης ενέργειας και ελέγχου για τη σωστή λειτουργία των ηλεκτρικών προωθητήρων (κινητήρα ιόντων) που θα εξοπλίσει στο άμεσο μέλλον τους νέους δορυφόρους μικρού μεγέθους.
  • Μια  άλλη νέα ελληνική εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της σχεδίασης και κατασκευής επανδρωμένων και μη αεροσκαφών  έχοντας καταφέρει να συνάψει συνεργασίες με μερικές από τις πιο μεγάλες ελληνικές εταιρίες στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με σκοπό την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Ταυτόχρονα σε διεθνή επίπεδο κάνει το ντεμπούτο της στην αγορά των Target Drones  παρουσιάζοντας μοντέρνες λύσεις με γνώμονα το χαμηλό κόστος και την απόδοση.
  • Τρεις ελληνικές εταιρείες επελέγησαν ως οι καλύτερες ανάμεσα σε 50 που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης « Accelerate Greece». Το πρόγραμμα διοργανώθηκε στο Irvine του Λος Άντζελες από την αμερικανική ErgoCapital και την διεθνούς εμβέλειας μη κυβερνητική οργάνωση The Hellenic Initiative.

 

Πηγές: http://www.defence-point.gr/news/elliniki-symmetochi-stin-anaptyxi-kinitira-plasmatos-gia-mikrodoryforous

http://www.defence-point.gr/news/aether-aeronautics-i-nea-elliniki-eteria-rd-gia-uav-ke-elafra-aeroskafi

http://www.defence-point.gr/news/alles-tris-ellinikes-kenotomes-eteries-entyposiasan-stis-ipa

Συντάκτες:
Χρυσανθοπούλου Ευη,
Ταραξίδου Αναστασία,
Πατιτάκη Κατερίνα,
Χατζηπέτρου Πέτρος

Σχολιάστε

Top