Hi-tech βοηθοί!

4a_personal-assistant-connected-loudspeaker-on-260nw-1181576539

HiTech Βοηθοί

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας που προσφέρει συνεχώς επιλογές στον άνθρωπο για να διευκολύνει την ζωή του. Μια από τις πιο καινοτόμες προσθήκες στο τεχνολογικό περιβάλλον είναι οι high-tech βοηθοί που με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, αναγνωρίζουν την φωνή του χρήστη και υλοποιούν γρήγορα τις επιθυμίες του.

Παρ’ όλα αυτά, όπως κάθε τεχνολογικό επίτευγμα παρουσιάζει μικρά ελαττώματα, έτσι έχουν παρουσιαστεί προβλήματα και σε παρόμοιες συσκευές. Έτσι έχουμε την περίπτωση της ALEXA  για την οποία αναφέρθηκε ένα  αστείο περιστατικό που ένα μωρό 12 μηνών ακούγοντας τους γονείς του να προφέρουν το όνομά της και εκείνη να ενεργοποιείται, προσπάθησε να ενεργοποιήσει και εκείνο την συσκευή, προσπαθώντας συνεχώς να προφέρει το όνομά της! Φυσικά δεν τα κατάφερε και τελικά το όνομά της  έμελλε να γίνει ……. η πρώτη λέξη που είπε!

Υπάρχουν όμως και λιγότερο αστεία….. περιστατικά, όταν κάποια στιγμή «τρελάθηκε» και άρχισε να γελά «με ανατριχιαστικό τρόπο», χωρίς να έχει πάρει σχετική εντολή από τον χρήστη, ενεργοποίησε διάφορα συναισθήματα και διαθέσεις, σε μία γκάμα που ξεκινούσε από περιέργεια και δέος και κατέληγε σε τρόμο και εφιάλτη.

Μια εξήγηση γι” αυτή τη συμπεριφορά, την οποία έδωσε η γνωστή εταιρία, σύμφωνα με τη βρετανική «Guardian» και το BBC, είναι ότι σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις η προσωπική ψηφιακή βοηθός ακούει την ανύπαρκτη εντολή «γέλασε». Πώς βέβαια μπορεί να ακούει η συσκευή κάτι που δεν ειπώθηκε, παραμένει ερωτηματικό.

Πολλοί όμως υποπτεύονται ότι αυτές οι συσκευές κάνουν και άλλα πράγματα, λιγότερο αθώα. Και αυτή η υποψία δεν είναι εντελώς αβάσιμη. Όπως αναφέρει το The Atlantic, τα «έξυπνα» ηχεία είναι ένας ακόμη τρόπος για τις εταιρείες να κρατούν αρχεία με τις αναζητήσεις και τις αγορές μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε στους αναγνώστες που με βάση την κρίση τους θα διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα…..

Πηγή:https://tvxs.gr/news/sci-tech/i-alexa-kai-oi-adelfes-tis-boithoi-i-hi-tech-xafiedotsoyrmo

Συντάκτες:
Παπασωτηρίου Χρήστος,
Σταματίου Ναταλία,
Χατζηκυριάκος Γιώργος,
Χατζηκυριάκου Μαριλένα

Σχολιάστε

Top