Βιβλιοπαρουσιάσεις

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Μάι• 17•20
Φέτος, όπως και κάθε χρονιά άλλωστε, στο Τμήμα Ένταξης διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε διάφορα παιδικά βιβλία με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας. Σας παρουσιάζουμε τα πιο αγαπημένα μας…
Σας γράφουμε λίγα λόγια για το καθένα.

Τίτλος: Χωρίς παπούτσια

 δδ


Συγγραφέας: Κατερίνα Ανωγιαννάκη

Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Το βιβλίο μάς μιλάει για τη μικρή Σαγιέν, η οποία γεννήθηκε με δύο πολύ μεγάλα και παράξενα δάχτυλα ποδιών. Ο πατέρας της ήταν ένας πολύ διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών και παρόλα αυτά δεν μπορούσε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι παπούτσια για την κόρη του. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό στην ιστορία της Σαγιέν είναι πως ενώ όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν γύρω της ένιωθαν άσχημα για τα δάχτυλά της, η ίδια τα αγαπούσε και ήταν περήφανη γι” αυτά. Αυτό ήταν και το σημαντικό μήνυμα της ιστορίας: ότι πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας και τον εαυτό μας, όπως κι αν είναι.

 

Επάγγελμα τέρας

χχχχ


Συγγραφέας: Μαίρη Τσόγκα

Εικονογράφος: Θέντα Μιμηλάκη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

 

Το τέρας συμμετείχε ως ηθοποιός σε διάφορες ταινίες. Πάντα υποδυόταν τον κακό, που τρόμαζε τους άλλους. Ξαφνικά, όμως, έμεινε χωρίς δουλειά. Έπρεπε, λοιπόν, να βρει έναν τρόπο για να ζήσει. Η εμφάνισή του όμως αποτελούσε εμπόδιο. Μπορεί να ήταν ένα καλόκαρδο τέρας, αλλά μόλις τον έβλεπαν οι άλλοι τον φοβόντουσαν. Ώσπου βρήκε μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά… Διάβαζε παραμύθια σε μικρά παιδιά. Τα παιδιά δεν τον έβλεπαν. Τον άκουγαν μόνο και τον αγάπησαν από την πρώτη στιγμή. Μία μέρα όμως τον κάλεσαν σε μια εκδήλωση…εκεί έμαθαν όλοι για την πραγματική του εμφάνιση. Και ποιοι φυσικά τον αποδέχτηκαν; οι μικροί του φίλοι!

 Screenshot_13

Επίσης, επεξεργαστήκαμε το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο «Όλοι γεννιόμαστε ελεύθεροι», το οποίο βρήκαμε στην ιστοσελίδα του Μικρού Αναγνώστη. Μπορείτε κι εσείς, αν θέλετε, να το ακούσετε ή να το διαβάσετε.

http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip8/Default.html

Σχολιάστε

Top