Καλοκαιρινές συνταγές

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Ιουν• 26•20

Καλοκαίρι χωρίς γλυκάκι, γίνεται; Όχι, βέβαια. Γι’ αυτό κι εμείς σας γράφουμε τις αγαπημένες μας συνταγές. Ελπίζουμε να τις δοκιμάσετε….
Κορμός ψυγείου (1)
Υλικά:
300 γραμμάρια μπισκότο
150 γραμμάρια νιφάδες καρύδας
5 κουταλιές σκόνη κακάο
100 γραμμάρια γάλα
50 γραμμάρια κακάο
100 γραμμάρια ζεστό νερό

Εκτέλεση:
Διαλύουμε στο ζεστό νερό τις 5 κουταλιές σκόνη κακάο. Ρίχνουμε στο ίδιο μίγμα το γάλα, το βούτυρο, τις νιφάδες καρύδας και τα μπισκότα, αφού πρώτα τα σπάσουμε σε μικρά μικρά κομματάκια. Όλο το μίγμα το βάζουμε στην κατάψυξη, αφού πρώτα το τυλίξουμε με ένα λαδόχαρτο. Το αφήνουμε στην κατάληψη όλο το βράδυ.

Κορμός ψυγείου (2)

Υλικά:
Ένα πακέτο πτι μπερ
½ βιτάμ
5 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
Ένα ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:
Βάζω σε ένα μπολ το βιτάμ, το ζαχαρούχο γάλα και τη σκόνη κακάο. Τα ανακατεύω. Ρίχνω μέσα στο μίγμα τα μπισκότα θρυμματισμένα. Ανακατεύω ξανά και τοποθετώ το μίγμα μου σε λαδόχαρτο. Το αφήνω να παγώσει στην κατάψυξη.

Τηγανίτες (pan cakes)
Υλικά:
1 κούπα αλεύρι
1 βανίλια
2 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 κουταλάκια μπαίικιν πάουντερ
1 αυγό
1 κούπα γάλα

Εκτέλεση:
Ρίχνω σε ένα γυάλινο μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύω πολύ καλά τα υλικά. Ρίχνω μετά σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύω ξανά. Ανοίγω το μάτι της κουζίνας στο 9 και ρίχνω μέσα στο τηγάνι μία κουταλιά βούτυρο. Μόλις λιώσει, βγάζω με μία χαρτοπετσέτα το περισσότερο βούτυρο. Παίρνω από το μίγμα που έφτιαξα μία κουτάλα και το ρίχνω μέσα στο τηγάνι. Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά, το γυρίζω από την άλλη! Όταν τελειώσω με όλες τις τηγανίτες ρίχνω από πάνω μέλι ή μαρμελάδα ή μερέντα.

εικόνα_Viber_2020-06-14_09-58-49

Σχολιάστε

Top