Ένα καλοκαίρι στα Νέα Μουδανιά!

ΑΠΟ: ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ ΑΝΘΗ - Ιουν• 21•21
Ένα καλοκαίρι στα Νέα Μουδανιά!

Καλοκαίρι στον τόπο μου, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής

(Κείμενο από τους μαθητές του τμήματος ένταξης, της Στ τάξης)

Όσοι μεγαλώνουμε καταλαβαίνουμε περισσότερο πόσο ωραία είναι τα Νέα Μουδανιά και πόσο ωραίο είναι να ζεις εδώ. Είναι ένα μέρος που πολύς κόσμος έρχεται για διακοπές το καλοκαίρι. Αυτό μας φαινόταν παράξενο στην αρχή. Πλέον, καταλαβαίνουμε το λόγω.

Εμείς είμαστε ακόμα μικροί, πάμε έκτη τάξη και όμως βλέπουμε την ομορφιά του τόπου μας. Είναι μια μικρή πόλη, δίπλα στη θάλασσα και κοντά στη Θεσσαλονίκη. Έχει πολλά πράγματα να κάνεις. Μπορείς να πας για ποδήλατο στο πάρκο, να περπατήσεις στην πλατεία και να φας παγωτό και να πηγαίνεις κάθε μέρα για μπάνιο στη θάλασσα.

Σε κάποιους οι τουρίστες είναι ενοχλητικοί, έρχονται για 4-5 μήνες και δημιουργούν φασαρία, κίνηση και ίσως όπως πολλοί λένε «μας κόβουν το νερό». Εδώ, σχεδόν κάθε μέρα για λίγη ώρα δεν έχουμε νερό τα καλοκαίρια.

Είναι πολύ ωραία, όμως. Μας αρέσει πολύ εδώ. Ξέρουμε σχεδόν όλοι ο ένας το άλλον και στο πάρκο παίζουμε όλοι μαζί. Έρχονται και ξένα παιδιά πολλές φορές. Δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα, απλώς παίζουμε. Και είμαστε χαρούμενοι.

Ελάτε στα Νέα Μουδανιά….με λένε Γιώργο….με λένε Παρασκευή

Σχολιάστε

Top