Μια έκπληξη στο διάστημα

ΑΠΟ: ΤΕΛΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ - Ιουν• 21•21

Μια καλοκαιρινή μέρα του 2024 ήταν τέσσερις φίλοι που ήταν αστροναύτες και αποφάσισαν να πάνε στον Άρη. Τα ονόματα των τεσσάρων αστροναυτών ήταν Μαριαλένα, Σταύρος, Ντρεκίνα και Ανδρέας. Αρχικά, μπήκαν σε ένα θεόρατο διαστημόπλοιο με σχήμα ενός πλανήτη. Το ταξίδι ήταν εξοντωτικό, αφού η διάρκεια του ταξιδιού ήταν περίπου 5 ημέρες. Κάποια στιγμή νόμιζαν ότι τελείωσαν οι προμήθειες, αλλά μόλις έφθασαν στον Άρη ανακάλυψαν ότι είχαν πολλές πεντανόστιμες κονσέρβες που έφθαναν για δεκαπέντε χρόνια. Μόλις έφθασαν στον Άρη, τους έκανε εντύπωση ότι είχε πολλή άμμο και ότι στο βόρειο και στο νότιο του πόλο είχε πάγους όπως και στη γη.

Τα παιδιά βγήκαν να εξερευνήσουν τον Άρη και μια μέρα βρήκαν ένα ρομπότ. Το ρομπότ τους οδήγησε σε έναν χαμένο αστροναύτη. Ο αστροναύτης ήταν πολύ αδύναμος και έτοιμος να πεθάνει λόγω έλλειψης φαγητού. Στη συνέχεια τα παιδιά τον μετέφεραν στο διαστημόπλοιό τους και του έδωσαν φαγητό και νερό. Μετά από λίγες μέρες, ο αστροναύτης έγινε καλά και τους είπε πως χάθηκε στο διάστημα. Το όνομά του ήταν Αύγουστος. Ο Αύγουστος τους είπε ότι ήθελε να ταξιδέψει στον Δία. Καθώς ταξίδευαν το διαστημόπλοιο έπαθε βλάβη και έπεσε στον πλανήτη Άρη. Το διαστημόπλοιο έσπασε στη μέση και πέθανε ο φίλος του, ο Μπάμπης που ταξίδευαν μαζί.

Έπειτα κατάλαβαν ότι είχαν μαζί τους ένα δεύτερο μικρό διαστημόπλοιο που μπορούσαν με ένα κουμπί να το μεγαλώσουν. Όμως, όταν μεγάλωσε το διαστημόπλοιο έκανε μεγάλη φασαρία και όταν ήταν έτοιμο μπήκαν όλοι μέσα για να πάνε στο Δία. Μετά από λίγες μέρες έφθασαν στον Δία όμως είχε διαρκώς καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους. Ύστερα από λίγο ανάψανε την ασπίδα για να μην σπάσει το διαστημόπλοιο. Έψαξαν για τροφή και επειδή δεν βρήκαν , ξεκίνησαν για το πλανήτη Κρόνο.

Μετά από 3 χρόνια κατάφεραν να πάνε στον Κρόνο. Καθυστέρησαν τόσο πολύ επειδή μετεωρίτες τους εμπόδισαν να φτάσουν. Μόλις κατέβηκαν, είδαν μια πόλη με σπίτια, άλλα είχαν μια ασπίδα προστασίας για να δημιουργούν μια ψευδαίσθηση και να μην τα βλέπουν. Εκεί συνάντησαν εξωγήινους και ρομπότ. Οι εξωγήινοι ήταν ψηλοί, πράσινοι με μεγάλα χέρια  και μεγάλο κεφάλι. Επίσης, ήταν φιλικοί. Όταν οι εξωγήινοι συνάντησαν τους αστροναύτες τους υποδέχτηκαν με φιλικό τρόπο και τους κάλεσαν για φαγητό.

Οι αστροναύτες μας έμειναν έκπληκτοι, γιατί νόμιζαν δεν υπήρχαν εξωγήινοι. Είχαν μεγάλη περιέργεια και αυτοί να μάθουν πως ζούνε, γιατί έβλεπαν πολύ ωραία και παράξενα πράγματα. Έμειναν εκεί 2 γήινα χρόνια και μετά θέλησαν να γυρίσουν πίσω στη Γη. Οι εξωγήινοι τους έδωσαν ένα δικό τους ιπτάμενο δίσκο με πολλά φαγητά, νερό και μπουκάλες οξυγόνου. Μετά από 4 χρόνια κατάφεραν να γυρίσουν στη Γη, άλλα δεν είπαν σε κανέναν τι είδαν και τι συνάντησαν, γιατί θα τους περνούσαν για τρελούς. Τώρα ζουν ήσυχα στο σπίτι τους και είναι πολύ ευτυχισμένοι που γνώρισαν νέους φίλους και είδαν τόσα ωραία πράγματα.

 

Μια συνεργατική ιστορία των μαθητών των Τ.Ε.  του 1ου ΔΣ Αχαρνών και του ΔΣ Λευκόβρυσης Κοζάνης

Σχολιάστε

Top