Ρεπορτάζ. Τα παιδιά του δρόμου.

ΑΠΟ: bibiant - Ιουν• 21•21

Περίπου 6.000 παιδεία στην Ελλάδα   ακόμη και ηλικίας 5 χρονών ζουν στο δρόμο πουλούν χαρτομάντιλα  και λουλούδια καθαρίζουν τα τζάμια των αυτοκινήτων στους  δρόμους.paidi-poverty

Τα παιδιά του δρόμου κατάγοντα κύριος από χώρες όπως Βουλγαρία και Ρουμανία και έχουν έρθει στην Ελλάδα μαζί με τις οικογένειες τους. Η πλειοψηφία των παιδιών που  παρατηρούνται στους δρόμους  είναι ηλικίας 5 ώς 12 ετών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

ftwxeia

Η περιοχή του κέντρου παραδοσιακά αποτελεί το βασικό σημείο δράσης τους καθώς το κέντρο  συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό περαστικών.

Το 1996  γεννήθηκε στο Βέλγιο το MOBILE SCHOOL το κινητό σχολείο ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα παιδιά του δόμου τα οποία δεν να φοιτούν σε σχολεία διότι εργάζονται. Στην Ελλάδα βρίσκεται απτό Νοέμβριο  του 2009 και υλοποιήθηκε από δυο ΜΚΟ την PRAKSIS και την ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.παιδακι-στο-δρομο

Υπολογίζεται ότι πάνω από 100 παιδιά την ημερά εργάζονται η επαιτούν  στο δρόμο με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά  παιδιά από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Σχολιάστε

Top