Τα ταξίδια του Χιονάνθρωπου

ΑΠΟ: bibiant - Φεβ• 28•17

Οι μαθητές των 5 σχολείων έγραψαν και εικονογράφησαν «Τα ταξίδια του Χιονάνθρωπου».

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένας χιονάνθρωπος στην Καβάλα που τον φώναζαν όλοι «Χιονάνθρωπο». Του άρεσε πολύ να ταξιδεύει. Την άνοιξη, μια ωραία μέρα, εκεί που καθόταν στον κήπο του, του ήρθε μια ιδέα. Κάθε εποχή, θα επισκεπτόταν κι ένα διαφορετικό μέρος!! Όταν ήρθε το καλοκαίρι, αποφάσισε να πάει κατασκήνωση στην Θάσο. Η Θάσος, είναι ένα νησί πολύ κοντά στην Καβάλα. Μπήκε λοιπόν μέσα στο πλοίο και μετά από περίπου μιάμιση ώρα έφτασε στο νησί. Μόλις κατέβηκε από το πλοίο, πήρε ένα ταξί και πήγε στην κατασκήνωση. Όλο το καλοκαίρι έπαιζε παιχνίδια, έτρωγε παγωτά και φυσικά έμαθε κολύμπι! Ο Χιονάνθρωπος ήταν πάρα πολύ χαρούμενος!!!!

          Το Φθινόπωρο, ήθελε να πάει στην Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη είναι δίπλα στην Καβάλα. Για να πάει εκεί, μπήκε στο λεωφορείο και μετά από μιάμιση ώρα έφτασε. Πήγε κατευθείαν στο ξενοδοχείο, τακτοποιήθηκε, πήρε το πορτοφόλι του και βγήκε στο κέντρο της πόλης για να αγοράσει τα σχολικά είδη που χρειαζόταν. Ήταν πολύ ευτυχισμένος επειδή σε λίγο καιρό θα άρχιζαν τα σχολεία!!!Όταν έφτασε ο χειμώνας, ο Χιονάνθρωπος αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει σκι. Έφτιαξε λοιπόν την βαλίτσα του και έβαλε μέσα: την ειδική στολή του σκι, τις μπότες του σκι, σκουφιά, γάντια και κασκόλ και ξεκίνησε για το χιονοδρομικό κέντρο της Καστοριάς. Η Καστοριά βρίσκεται πιο μακριά από τη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν τον ένοιαζε αυτό καθόλου. Ήθελε μόνο να περνάει καλά!! Μόλις έφτασε εκεί, πήγε στο ξύλινο σπιτάκι του, άφησε την βαλίτσα του, φόρεσε τη στολή του και βγήκε για σκι στο βουνό!!! Ο Χιονάνθρωπος σκεφτόταν πως γέμισε τον χρόνο του με όμορφα πράγματα!!! Σκεφτόταν του χρόνου να πάει και σε άλλα μέρη!! Ίσως και έξω από την Ελλάδα!!!

Ένα απόγευμα ο Χιονάνθρωπος είδε κάποια δέντρα που έβγαζαν σιγά σιγά φύλλα. «Ήρθε η Άνοιξη» είπε. Βγήκε στην αυλή του για να ποτίσει τα λουλούδια και του ήρθε μια ιδέα… να πάει ένα ταξίδι στη Χαβάη! Χρειαζόταν, όμως, πολλά χρήματα για να πληρώσει το αεροπορικό εισιτήριο. Σκέφτηκε, λοιπόν, να κάνει στην αυλή του ένα παζάρι με λουλούδια για να τα πουλήσει. Έφτιαξε μια ταμπέλα και έγραψε πάνω της : «Παζάρι με εξωτικά λουλούδια». Τα λουλούδια δεν ήταν εξωτικά, αλλά το είπε για να έρθει πολύς κόσμος! Έβαλε τιμές στα λουλούδια (100 ευρώ το καθένα!!!) και περίμενε μέχρι να έρθουν οι πρώτοι πελάτες. Μόλις οι πελάτες είδαν τις τιμές, αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο είναι τόσο ακριβά και τον ρώτησαν… Και ο Χιονάνθρωπος τους είπε πως τα λουλούδια του ήταν μοναδικά!!! Έμοιαζαν με τα άλλα λουλούδια, αλλά δεν ήταν ίδια. Είχαν μια ξεχωριστή μυρωδιά, ιδιαίτερη.

Στη συνέχεια τους κάλεσε να μυρίσουν τα λουλούδια. Όταν οι πελάτες τα μύρισαν, ενθουσιάστηκαν γιατί τα λουλούδια αυτά είχαν πράγματι μια ξεχωριστή μυρωδιά. Και ξέρετε πώς έγινε αυτό; Μια μάγισσα τα μάγεψε, γιατί είχε καταλάβει την ιδέα του Χιονάνθρωπου και θέλησε να τον βοηθήσει. Το βράδυ, λοιπόν, εμφανίστηκε μπροστά του η μάγισσα και του είπε τι είχε συμβεί. Ο Χιονάνθρωπος ντράπηκε και η μάγισσα του ζήτησε να της υποσχεθεί πως δεν θα ξαναπεί ψέματα. Έτσι κι έγινε. Ο Χιονάνθρωπος κράτησε την υπόσχεσή του και αγόρασε ένα εισιτήριο για τη Χαβάη…

Το καλοκαίρι έφθασε και ο Χιονάνθρωπος άρχισε να ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι. Ένιωθε περήφανος που θα έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Ετοίμασε τις βαλίτσες του και πήρε ένα ταξί και πήγε στο αεροδρόμιο για να πάρει το αεροπλάνο για τη Χαβάη. Το ταξίδι διαρκούσε πολλές ώρες αλλά δεν τον ένοιαζε καθόλου! Από το παράθυρο έβλεπε πολλά και όμορφα μέρη. Στη διαδρομή με το αεροπλάνο όμως έλιωνε και ζητούσε παγωμένο νερό για να ξαναγίνει όπως πριν. Έφτασε στη Χαβάη λοιπόν, κατέβηκε από το αεροπλάνο και εκεί τον καλωσόρισαν και του φόρεσαν λουλούδια στο λαιμό! Βέβαια παραξενεύτηκαν, γιατί πρώτη φορά έβλεπαν χιονάνθρωπο στον τόπο τους. Ο χιονάνθρωπος ένιωθε πολύ χαρούμενος που έφτασε επιτέλους, επειδή του είχε μπει η ιδέα αυτή να πάει το ταξίδι εδώ και πολύ καιρό.

Πήρε ταξί και πήγε στο ξενοδοχείο του. Αφού τακτοποιήθηκε, βγήκε έξω για να αγοράσει διάφορα πράγματα βέβαια, για να εξοπλιστεί για τη θάλασσα, όπως μαγιό, αντηλιακό, ξαπλώστρα και ομπρέλα φυσικά για να μη λιώσει από τον ήλιο! Αργότερα πήγε στη θάλασσα για μπάνιο και έκανε και διάφορα θαλάσσια σπορ όπως θαλάσσιο σκι και ιστιοσανίδα!  Ήταν πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος  Εκεί επισκέφτηκε πολλά ωραία μέρη καθώς και ένα ηφαίστειο. Ξαφνικά έγινε μια έκρηξη! Ο χιονάνθρωπος φοβήθηκε και τρόμαξε πολύ! Άρχισε να τρέχει και να φωνάζει ‘’Βοήθεια, βοήθεια! Θα λιώσω!’’ Τότε εμφανίστηκαν οι σούπερ μαϊμούδες και τον πήγαν στο κρησφύγετό τους , που ήταν μακριά από το ηφαίστειο και είχε πολλά φυτά και διάφορα είδη ζώων…

Μετά όμως από λίγες ώρες οι μαϊμούδες κατάλαβαν ότι ο Χιονάνθρωπος άρχισε να λιώνει και φοβήθηκαν μήπως πλημμυρίσει το κρησφύγετο τους. Έτσι, τον άφησαν ελεύθερο αφού κράτησαν το πορτοφόλι του. Ενώ απομακρυνόταν από το κρησφύγετο ο Χιονάνθρωπός μας σκεφτόταν πώς θα επέστρεφε στην Καβάλα αφού  ούτε χρήματα είχε ούτε ψέματα μπορούσε να πει. Έπρεπε να βρει δουλειά ή μια καλύτερη λύση αφού η ανεργία πηγαίνει και στην Χαβάη.  Αποφάσισε λοιπόν να φτιάξει ένα αεροπλάνο από άμμο. Αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να φτιάξει ένα κάστρο αλλά και να λιώσει. Αν νομίζετε τώρα ότι ο Χιονάνθρωπος μας χάθηκε κάνετε λάθος γιατί η μητέρα φύση έβαλε το χεράκι της. Ο Χιονάνθρωπος μας έγινε σύννεφο και ταξίδεψε μέχρι την Καβάλα. Αν λοιπόν κάποια μέρα εκεί που κάθεστε στο σπίτι σας στην Καβάλα δείτε απ το παράθυρο τις πιο φωτεινές χιονονιφάδες του κόσμου ξέρετε ποιος είναι.

 

Απολαύστε το παραμύθι και σε ψηφιακή μορφή.

 

Σχολιάστε

Top