Κατασκευάζουμε και παίζουμε

ΑΠΟ: bibiant - Φεβ• 28•17

Τα Χρύσα Μολύβια του 1ου και 14ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου  σας προσκαλούν σε ασταμάτητο…παιχνίδι.

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟ !!

Το επιτραπέζιο «Φτιάξε το Χιονάνθρωπο» είναι ένα παιχνίδι με στόχο τη δημιουργία ενός χιονάνθρωπου ! Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο κάθε παίχτης να μαζέψει όλες τις κάρτες προκειμένου να φτιάξει ένα χιονάνθρωπο ! Ο παίχτης που θα σχηματίσει πρώτος ολόκληρο το χιονάνθρωπο και θα φτάσει στο τέρμα είναι νικητής !

Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με 2 έως 4 παίχτες.

Αποτελείται από το ταμπλό του παιχνιδιού και 24 κάρτες.Το ταμπλό πρέπει να εκτυπωθεί σε μέγεθος Α3. Οι κάρτες πρέπει να εκτυπωθούν και να κοπούν.Για μεγαλύτερη αντοχή μπορείτε να τις πλαστικοποιήσετε !

Οι κάρτες περιέχουν όλα τα μέλη του χιονάνθρωπου :κεφάλι,σώμα α (μεσαίος κύκλος) σώμα β (μεγάλος κύκλος), μάτια, στόμα, κουμπιά, δεξί χέρι,αριστερό χέρι, καρότο για μύτη, καπέλο και κασκόλ.Κάθε κάρτα υπάρχει 4 φορές. Κάθε παίχτης πρέπει να μαζέψει μια κάρτα από κάθε μέρος του χιονάνθρωπου προκειμένου να τον σχηματίσει όλο. Οι κάρτες είναι ζωγραφισμένες από τους μαθητές των τμημάτων ένταξης του 1ου και 14ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον θα χρειαστείτε από 2 έως 4 πιόνια και 1 ζάρι.

Οδηγίες παιχνιδιού: Όλοι οι παίκτες ξεκινούν από την αφετηρία .Αρχικά ρίχνουν το ζάρι για να δουν ποιος θα παίξει πρώτος.Προχωρώντας σε κάθε κουτάκι του ταμπλό οι παίχτες κερδίζουν σιγά σιγά τα μέρη του χιονάνθρωπου, μπορεί να προχωρήσουν μπροστά ή πίσω , ή να χάσουν τη σειρά τους.Σε περίπτωση που ένας παίχτης κερδίσει ξανά κάρτα που έχει ήδη κερδίσει δεν την ξαναπαίρνει.

Ταμπλό:

img290

Κάρτες: https://www.dropbox.com/s/4e6nlpftan8pkog/%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82%20%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B6%CE%B9%CE%BF%CF%85%20%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D.pdf?dl=0

ΤΡΙΛΙΖΑ

Οδηγίες παιχνιδιού:Εκτυπώνουμε το ταμπλό της τρίλιζας.

Εκτυπώνουμε και κόβουμε τις κάρτες με τις εικόνες.

Η τρίλιζα της Αποκριάς παίζεται με δύο παίκτες. Ο κάθε παίκτης παίρνει από πέντε κάρτες. Οι παίκτες τοποθετούν εναλλάξ τις κάρτες τους μέσα στα κουτάκια προσπαθώντας να σχηματίσουν μία σειρά από τρεις ίδιες κάρτες οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια. Νικητής του παιχνιδιού είναι ο παίκτης που θα καταφέρει να κάνει τρίλιζα!

Για να παίξετε εκτυπώστε να υλικό από το σύνδεσμο που ακολουθεί: https://www.dropbox.com/s/86flrj4df9yev24/%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B6%CE%B1.doc?dl=0

Η ΑΚΡΟΣΤΙΧΙΔΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Χ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __

Ε __ __ __ __

Ι __ __ __ __ __ __ __ __ __

Μ __ __ __

Ω __ __

Ν __ __ __ __

Α __ __ __ __ __

Σ __ __

Ερωτήσεις:

1)  Είναι μία μεγάλη χειμωνιάτικη γιορτή…

2)  Τι στολίζουμε στις γιορτές;

3)  Είναι ένας από τους μήνες του χειμώνα.

4)  Ένα χειμωνιάτικο φρούτο είναι…

5)  Μετά τις 12:00 η … μπαίνε το νέο έτος!

6)  Οι τρεις μάγοι είδαν το φωτεινό αστέρι τη … και το ακολούθησαν.

7)  Αυτό που ακολούθησαν οι μάγοι για να βρούνε τον Χριστό.

8)  Το άθλημα που κάνουμε με τα δύο ακόντια το χειμώνα.

Οι απαντήσεις:

1) Χριστούγεννα2) Έλατο 3) Ιανουάριος 4) Μήλο 5) Ώρα 6) Νύχτα 7) Αστέρι 8) Σκι

 

Σχολιάστε

Top