ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

Διατροφικές συνήθειες της Ινδίας
Η Ινδία βρίσκεται στη Ν. Ασία. Το κλίμα της χώρας ποικίλει ανάλογα με το γεωγραφικό μήκος και το υψόμετρο της κάθε περιοχής. Στην οροσειρά των Ιμαλαϊων είναι ψυχρό και ηπειρωτικό, ενώ στην υπόλοιπη χώρα είναι τροπικό με πολλές βροχές και 3 εποχές ( ήπιος και χωρίς πολλές βροχές χειμώνας, θερμή και ξηρή άνοιξη και υγρό τροπικό καλοκαίρι). Ιδιαίτερη επίδραση στο κλίμα της Ινδίας ασκούν οι ετήσιοι άνεμοι, οι μουσώνες, που φέρνουν μαζί τους τις καταρρακτώδεις βροχές.
Κύρια αγροτικά προϊόντα της είναι: ρύζι, κεχρί, κριθάρι, σουσάμι, λινάρι, ζαχαροκάλαμο, τσάι, κάσιους, καρύδες κ.ά
Στη χώρα εκτρέφονται επίσης αιγοπρόβατα, βουβάλια, καμήλες, άλογα, πουλερικά, αλλά οι αγελάδες δεν αποτελούν πηγή οικονομικής εκμετάλλευσης , αφού θεωρούνται ιερά ζώα.

Η ινδική κουζίνα έχει δεχτεί πολλές επιρροές από τους διάφορους κατακτητές της, όπως Μογγόλοι, Μουσουλμάνοι, αλλά και από γειτονικές χώρες, όπως η Κίνα και το Αφγανιστάν, καθώς επίσης συναντάμε κατάλοιπα της βρετανικής και πορτογαλικής κουζίνας. Χαρακτηριστικά φαγητά της Ινδίας είναι:biryani( αρωματικό ρύζι με καρυκεύματα και μαριναρισμένο κρέας), tandoori chicken ( κοτόπουλο μαριναρισμένο για πολλές ώρες με μια πάστα από γιαούρτι και μπαχαρικά και ψημένο στο ειδικό πήλινο σκεύος, tandoori), samosa(τηγανητό ή ψητό τριγωνικό σνακ γεμιστό με λαχανικά, σαν τα χορτοπιτάκια). Τα περισσότερα φαγητά τους τηγανίζονται, έχουν πολλά μπαχαρικά, καρυκεύματα και είναι πολύ πικάντικα.

ΣΥΝΤΑΓΗ
Ινδική σούπα με ρύζι και ροβίτσα (φασόλι)

120 γρ. ροβίτσα
80 γρ. Ρύζι καστανό
2 κουταλιές άγριο ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
Λίγο κουρκουμά και λίγο κίμινο
Αλάτι και πιπέρι

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης