Η Αταξία της Ιφιγένειας

αρχείο λήψης

Η Ιφιγένεια ήταν ένα κοριτσάκι 12 χρονών .Ήταν καλή μαθήτρια και γενικά άκουγε  πάντα τους γονείς της. Στον ελεύθερο της χρόνο της άρεσε να παίζει στον υπολογιστή διάφορα παιχνίδια και να ακούει μουσική.

Οι γονείς  της πάντα της μιλούσαν για το ασφαλές διαδίκτυο  και για τους κανόνες που πρέπει να γνωρίζουμε όταν σερφάρουμε. Το ίδιο επαναλαμβανόταν και στο σχολείο . Γενικά  ήξερε  πώς έπρεπε να φέρεται και να ενεργεί.

Μια μέρα εκεί που έπαιζε στον Υπολογιστή της ήρθε ένα μήνυμα από την Μαργαρίτα, ένα κοριτσάκι που είχε γνωρίσει στην κατασκήνωση. Η Ιφιγένεια χάρηκε πολύ και άρχισε να συνομιλεί καθημερινά με τη Μαργαρίτα. Εκείνο που την παραξένεψε ήταν ότι η Μαργαρίτα της ζήτησε να μην πει πουθενά για τη συνομιλία τους, επειδή οι γονείς της δεν ήξεραν ότι είχε δημιουργήσει e-mail.Πέρασαν έτσι δυο μήνες ,που κάθε μέρα μιλούσαν και αντάλλασαν φωτογραφίες.

Κάποια στιγμή η μαργαρίτα της ζήτησε να συναντηθούν στο πάρκο της γειτονιάς της Ιφιγένειας ,όπου θα την έφερνε ο μεγάλος  της αδελφός ,για να συναντήσει επιτέλους τη φίλη της .Όταν η μαμά της Ιφιγένειας την ρώτησε που πάει, αυτή απάντησε ότι θα πήγαινε μια βόλτα  μέχρι το πάρκο να συναντήσει  τις φίλες της για παιχνίδι. Κι αυτό γιατί η μαργαρίτα την είχε παρακαλέσει να μην πει τίποτε στους γονείς της .Η μαμά της όμως , επειδή  πάντα  κρυφά  (και πολύ σωστά) έλεγχε τα μηνύματα της, είχε ανακαλύψει  την κρυφή συνομιλία της. Ήξερε για το σημερινό  ραντεβού και μόλις η Ιφιγένεια έφυγε, ξεκίνησε  κι αυτή από πίσω της.

Μόλις έφτασε στο πάρκο, είδε την Ιφιγένεια να μιλάει με έναν κύριο. Εκείνη τη στιγμή η μικρή το έβαλε στα πόδια και χωρίς να βλέπει έπεσε πάνω στη μαμά της. Κλαίγοντας με λυγμούς παραδέχθηκε τα πάντα ζητώντας συνέχεια συγνώμη. Όταν έφτασαν στο σπίτι, η μαμά της έψαξε και βρήκε το τηλέφωνο της Μαργαρίτας και μίλησε με τους γονείς της.

Η Ιφιγένεια δεν έμαθε πως κανονίστηκε το θέμα αυτό, εκείνο όμως που σίγουρα έμαθε ήταν ότι ποτέ ξανά δεν θα συνομιλούσε με κάποιον αν πρώτα δεν συμβουλευόταν τους γονείς της. Τελικά το πάθημα της έγινε μάθημα.

 

Ελισάβετ Παναγιώτου, Μαρία Βασιλείου, Ιωάννα Φυλλά


Μετάβαση στο scratch.mit.edu

Σχολιάστε

Top