Συνέντευξη από ένα σημαντικό πρόσωπο.

Νέα εικόνα (17)

Συνέντευξη της Κατερίνας Τζ.

Με μεγάλη μου τιμή έχω την δυνατότητα να πάρω συνέντευξη από τον απόστρατο αξιωματικό –Σμήναρχο της Πολεμικής μας Αεροπορίας Ιωάννη Βλάχο. Του έκανα μερικές ερωτήσεις για να μάθω πως ήταν η καθημερινότητα  του μέσα σε μια μονάδα ως διοικητής.       

Ερώτηση: Πώς καταφέρατε να φτάσετε στην θέση του διοικητή;

Απάντηση: Στην πραγματικότητα σε επιλέγουν για τις γνώσεις σου, τις εμπειρίες σου, την αποφασιστικότητα σου και για το σθένος αλλά πιστεύω περισσότερο για το σθένος και τις γνώσεις. 

Ερώτηση: Πώς είναι να διοικείτε μια ολόκληρη στρατιωτική μονάδα;

Απάντηση: Δύσκολο. Είναι δύσκολο γιατί έχει υποχρεώσεις και ανθρώπους με διαφορετική παιδεία δηλαδή  διαφορετικές γνώσεις, εμπειρίες και πρέπει να τα συνδυάσεις για να βγάλεις ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Ερώτηση: Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα που αντιμετωπίσατε μέχρι σήμερα;

Απάντηση: Ήταν πολλά τα δύσκολα. Πολύ δύσκολα όμως ήταν σε κάποια ατυχήματα που έχασα φίλους και δεν μπορούσα να κάνω κάτι.

Νέα εικόνα (16)

Ερώτηση: Πώς είναι να βρίσκεσαι στο ραντάρ;                  

Απάντηση: Συναρπαστικό! Προσπαθείς να δεις όλα τα αεροπλάνα είτε φιλικά είτε εχθρικά για να μπορείς να προστατέψεις την πατρίδα.   

Νέα εικόνα (15)

Ερώτηση: Υπήρχε κάποια κρίσιμη συνομιλία με κάποιον πιλότο καθώς βρισκόταν στον αέρα;

Απάντηση: Πολλές φορές γιατί αυτή ήταν η δουλεία μου.

Ερώτηση: Πόσα χρόνια υπηρετήσατε την πατρίδα;

Απάντηση: 40 χρόνια υπηρέτησα την πατρίδα. Για  να είμαι ακριβής 39 χρόνια 8 μήνες και 17 ημέρες.

Ερώτηση: Πώς νιώθετε σήμερα και τι κάνετε τον ελεύθερό σας χρόνο;

Απάντηση: Νιώθω ευτυχισμένος και χαρούμενος που έφυγα από τον στρατό γερός, αρτιμελής και με καλή υγεία. Επίσης έχω 2 εγγόνια που μου δίνουν πολύ χαρά. Στον ελεύθερό  μου χρόνο διαβάζω, πηγαίνω βόλτα τον σκύλο μου, παίζω με τα εγγόνια μου και βοηθάω την γυναίκα μου με τις δουλειές. 

Ευχαριστώ  τον κ. Ιωάννη Βλάχο για τον χρόνο που μου αφιέρωσε και  ελπίζω να υπάρχουν κι άλλοι αξιωματικοί με τη δική του πίστη και δύναμη!!!

Σχολιάστε