ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ

 

Το πρώτο εμβόλιο στην Ιστορία της Ιατρικής είναι το εμβόλιο εναντίον της Ευλογιάς. Έκτοτε, οι επιστήμονες, έχουν επιδοθεί σ΄ έναν μαραθώνιο μελέτης, πειραμάτων και παραγωγής εμβολίων, τα οποία έχουν εξαλείψει ή θέσει υπό πλήρη έλεγχο, ασθένειες, που στην κυριολεξία αφάνισαν χωριά και πόλεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα, αντιμέτωποι με μια νέα πανδημία, έχουμε επιδοθεί σε μια στείρα αντιπαράθεση, για το αν τα διαθέσιμα εμβόλια, είναι ή όχι αποτελεσματικά και ασφαλή.

Δεν το χωράει ο νους πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι υπεραρκετό, το γεγονός ότι το 90 περίπου τοις εκατό των γιατρών, εμβολιάστηκε σχεδόν άμεσα και δη, πολύ πριν τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας.

Δεν το χωράει ο νους πως λίγες δεκαετίες πριν, θα τρέχαμε στις ουρές των εμβολιαστικών κέντρων, και θα σπρωχνόμασταν για να πάρουμε σειρά, ενώ τώρα σημαντική μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού είναι αρνητές ενός ιού, που έχει ήδη αφανίσει 5 εκατομμύρια συνανθρώπους μας, ανάμεσα στους οποίους, γείτονες, συγγενείς και φίλους μας.

Δεν το χωράει ο νους, το γεγονός ότι έχει βήμα και άποψη για θέματα καθαρά επιστημονικά, οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφορώντας, χωρίς να αναφέρεται σε επίσημες επιστημονικές πηγές, ή παραποιώντας τες.

Δεν το χωράει ο νους, ότι κάποιοι αρνητές των εμβολίων, εκμεταλλεύονται ακόμη και τη θρησκεία για να επιχειρηματολογήσουν, τη στιγμή που η επίσημη θέση της εκκλησίας είναι ρητά και κατηγορηματικά υπέρ του εμβολιασμού.

Δεν το χωράει ο νους, ότι η επιστήμη έχει θέσει στη διάθεση της ανθρωπότητας «όπλα ενάντια σ΄ αυτόν πόλεμο» και κάποιοι καταδικάζουν τον εαυτό τους σε θάνατο, στην απομόνωση των ψυχρών δωματίων των ΜΕΘ (Μονάδων Εντατικής Θεραπείας).

Δεν το χωράει ο νους, ότι αρνητές των εμβολίων που νόσησαν και κατάφεραν να επιζήσουν, κάνουν έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και χαρακτηρίζονται γραφικοί…

Ο Ιταλός φιλόσοφος Νικολό Μακιαβέλι, είχε πει: Ο πόλεμος αρχίζει όταν θέλεις, αλλά δεν τελειώνει όταν θέλεις. Ωστόσο, εμείς, ενώ έχουμε την δυνατότητα να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο, τον «ταΐζουμε» καθημερινά, σαν νέο Μινώταυρο, με νέα θύματα, και περιπλανιόμαστε στον λαβύρινθό του, μέχρι να μας συναντήσει και να αναμετρηθούμε μαζί του. Πραγματικά, δεν το χωράει ο νους…

Γιώτας Ορφέας, Γ1

 

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης