ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ/ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Παρουσίαση πρώτων βοηθειών στο πλαίσιο του εθελοντισμού

DSC02026      DSC02018
Στο σχολείο μας παρευρέθηκε η αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας κι Εθελοντισμού του Δήμου Χαλκιδέων, κα Σοφία Χονδρογιάννη. Η ομιλία της ακούστηκε από 2 τμήματα της τρίτης γυμνασίου και ένα τμήμα της πρώτης. Η Κυρία Χονδρογιάννη αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού και στην προσφορά στον συνάνθρωπο.
Έπειτα από αυτή την εισαγωγή, ακολούθησε η παρουσίαση της αντιδημάρχου σχετικά με τις πρώτες βοήθειες και τη σημασία που έχει η γνώση τους για εμάς και τους συνανθρώπους μας. Φυσικά, σε όλα τα δρώμενα αυτά συμμετείχαμε και εμείς οι μαθητές που βρισκόμασταν εκείνη την στιγμή στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Οι εντυπώσεις εμάς των μαθητών αλλά και των καθηγητών ήταν μόνο θετικές.
Νιώθω τυχερός που μπόρεσα εγώ κι οι συμμαθητές μου να ακούσουμε την εξαιρετική σαν άνθρωπο κυρία Χονδρογιάννη. Θεωρώ πως ενεργοποίησε σε εμάς τους μαθητές το αίσθημα του εθελοντισμού και κατανοήσαμε το πόσο χρήσιμος είναι στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε.
Ελπίζω κάποια στιγμή όλοι οι μαθητές να ακούσουν μία ομιλία για παρόμοια θέματα. Επιπροσθέτως, θα είναι ακόμα πιο τυχεροί, άμα ακούσουν την Κυρία Χονδρογιάννη, γιατί κατά την γνώμη μου είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για ένα τέτοιο εγχείρημα.
Σας ευχαριστούμε πολύ κυρία Χονδρογιάννη

Μιχαήλ Μητσάκης, Γ3

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης