ΟΜΟΡΦΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

γκιΤώρα που έρχονται τα Χριστούγεννα όλοι μας προγραμματίζουμε (ή ελπίζουμε) να πάμε σε ένα πολύ όμορφο και μαγευτικό μέρος για να γιορτάσουμε αυτή την Άγια ημέρα του χρόνου. Λοιπόν, εδώ θα διαβάσετε τους 6 καλύτερους προορισμούς που θα μπορούσε να πάει κανείς για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα.γκι

ζαγοροχωριαΝο.6           Ζαγοροχώρια

Τα Χριστούγεννα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν τα Ζαγοροχώρια χιονισμένα και να απολαύσουν extreme sports στα χιόνια. Αν πάτε το πιο πιθανό είναι να δείτε τα χωριά του Ζαγορίου χιονισμένα. Θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στα χιονισμένα σοκάκια και να μυρίσετε την μυρωδιά του καμένου ξύλου από τα τζάκια, η οποία θα σας παρασύρει στο πλησιέστερο ταβερνάκι για φαγητό μπροστά στο τζάκι!!

 Νο.5           Καλάβρυτα

καλαβρυταΘα περπατήσετε στα σοκάκια της πόλης απολαμβάνοντας τη μυρωδιά της βρεγμένης γης, θα νιώσετε τον καθαρό αλλά συνάμα παγωμένο αέρα, θα κάνετε σκι και θα γελάσετε μέχρι δακρύων παίζοντας χιονοπόλεμο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Φυσικά μην παραλείψετε να ανάψετε ένα κερί στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, εκεί βρίσκεται το Λάβαρο της Ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821, η πρώτη δηλαδή σημαία Ελληνικού Έθνους αλλά και ο Επιτάφιος του 1754 κεντημένος στη Σμύρνη.

 Νο.4           Τρίκαλατρικαλα

Ένας ακόμα όμορφος προορισμός είναι τα Τρίκαλα με το μαγευτικό πάρκο ψυχαγωγίας, «Ο μύλος των Ξωτικών», όπου μπορούν να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι.  Εκεί τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες και να έχουν αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις  με τα ξωτικά και τον Άη Βασίλη.

 ΝΟ.3           Καρπενήσι

καρπενησιΤο Καρπενήσι είναι ίσως ο πιο “ζεστός” προορισμός για τις ημέρες των Χριστουγέννων μέσα απ΄τα αναμμένα τζάκια και τα νόστιμα εδέσματα του κρέατος. Μετά από την πρωινή περιήγηση στο χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχιού και τις ελεύθερες καταβάσεις στο σκι, θα απολαύσετε τις παγωμένες νύχτες στους πανέμορφους ξενώνες με τις ξύλινες επενδύσεις και τους καλούς μεζέδες με τα τοπικά γλυκά.

ΝΟ.2           Αράχωβα

Στην Αράχωβα θα πάτε σίγουρα, διότι είναι η “βασίλισσα” του Χειμώνα και πάντα αραχωβαθα είναι. Χιλιάδες επισκέπτες την προτιμούν για μια χειμερινή και όχι μόνο απόδραση καθώς έχει ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα. Επίσης το παραδοσιακό χωριό της Αράχωβας είναι από τα πιο όμορφα και πιο γραφικά στην Ελλάδα. Υπάρχουν παρά πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση και είναι σίγουρο πως όποιος επιλέξει να περάσει τις διακοπές του στην Αράχωβα θα επιστρέψει με μια ξεχωριστή εμπειρία.

ΝΟ.1           Πήλιο

Η «θερινή κατοικία των Θεών», το Πήλιο, αποδεικνύεται ο ιδανικός χειμερινός τσαγκαραδαπροορισμός για όσους αγαπούν τη φύση, το βουνό, την αρχιτεκτονική, την περιήγηση, τη δράση, το καλό φαγητό. Με προμετωπίδα την πόλη του Βόλου τα χωριά του Πηλίου ξεδιπλώνουν τη γοητεία τους ανοίγοντας τα ζεστά και καλοσυντηρημένα αρχοντικά τους.  Στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, το οποίο απέχει περίπου 45 λεπτά με ΙΧ σε κανονικές συνθήκες, υπάρχουν αρκετές πίστες για σκι, πράγμα το οποίο μας εγγυάται ότι κανένας δεν θα μείνει ανικανοποίητος, αλλά θα έχει μια ξεχωριστή χειμερινή ανάμνηση.  

   Ιάκωβος  Τσιλιγιάννης

Σχολιάστε

Top