ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Παγωτό για πρωινό μάς κάνει πιο έξυπνους!

Φαίνεται «πολύ καλό» για να είναι αληθινό: pagotoΤο παγωτό για πρωινό κάνει το μυαλό να λειτουργεί καλύτερα και τον άνθρωπο πιο έξυπνο! Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας Ιαπώνων ερευνητών για την χρησιμότητα του πρωινού και την σχέση του με την λειτουργία του ανθρώπινου μυαλού. Ο Γιοσιχίκο Κόγκα, καθηγητής στο Κιορίν Πανεπιστήμιο του Τόκιο, έκανε το εξής πείραμα: Έδωσε σε μια ομάδα ανθρώπων παγωτό να φάει μόλις ξυπνήσει, μια άλλη την άφησε νηστική και σε μια τρίτη έδωσε μόνο νερό.

Η ομάδα που έφαγε το παγωτό απέδωσε πολύ καλύτερα αμέσως μετά, όταν ζητήθηκε η επίλυση κάποιων προβλημάτων, με το συμπέρασμα του Ιάπωνα να λέει πως ό,τι κι αν φάει κανείς μόλις ξυπνήσει, ακόμα και παγωτό, βοηθά στο να σκέφτεται καλύτερα.

Απίθανη ζωγραφική σε μικροσκοπικά αντικείμενα

Ο καλλιτέχνης Hasan Kale δημιουργεί πίνακες ζωγραφικές τόσο μικρούς, που χρειάζεσαι μtexniεγεθυντικό φακό για να τους εκτιμήσεις πραγματικά. Ο Kale χρησιμοποιεί ως καμβά ξηρούς καρπούς, μπισκότα ή ακόμα και μικροσκοπικά σπίρτα. Ο ίδιος υποστηρίζει, μάλιστα, πως πρόκειται να ζωγραφίσει ολόκληρη την Κωνσταντινούπολη σε μία τούφα μαλλιών!

Παρά τους ασυνήθιστους και υπερβολικά μικρούς καμβάδες που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης, η ζωγραφική του είναι εκπληκτική και οι λεπτομέρειες εντυπωσιάζουν.

 

Φωτογραφίες τραβηγμένες την κατάλληλη στιγμή!

time3Φωτογραφίες που δεν στήθηκαν σε καμία περίπτωση! Απλώς ο φωτογράφος ήταν τυχερός time4και βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο σωστό μέρος με τη φωτογραφική του ανά χείρας. Το αποτέλεσμα; Εντυπωσιακό και εκπληκτικό συνάμα, που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις στον θεατή σχετικά με την αυθεντικότητα ή μη της εικόνας. Κι όμως οι φωτογραφίες αυτές απλώς πάρθηκανtime2 την κατάλληλη στιγμή…time1

 

 

 

Μαρία Κούρου και Ιωάννα Λιάρου

Σχολιάστε

Top