Φιλία είναι …

Φιλία είναι η σχέση η οποία αναπτύσσεται σε βάθος λίγων ή περισσοτέρων χρόνων μεταξύ δύο ή ακόμη πιο πολλών ανθρώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλλου. Μια φιλική σχέση είναι πολύ πιθανόν να αναπτυχθεί μεταξύ ανθρώπων διαφορετικής εθνικότητας, θρησκείας ή κοινωνικής τάξης.

      Η αληθινή φιλία στηρίζεται στην ειλικρίνεια, τον αλληλοσεβασμό, την ανιδιοτέλεια και στην αποδοχή του φίλου μας όπως ακριβώς είναι.  Με τα ελαττώματα και τα προτερήματα του.  Φυσικά δεν είναι προσβλητικό να μιλήσουμε σε ένα φίλο μας για κάποιο ελάττωμά του, που θεωρούμε πως είναι ενοχλητικό.  Αντίθετα η επισήμανση κάποιων μικροατελείων δηλώνει το ενδιsnoopy and charlie brown on dock friendship quoteαφέρoν που δείχνουμε για το φίλο μας, με σκοπό να τον καταστήσουμε  έναν καλύτερο άνθρωπο.  Ακόμη ένας αρκετά σημαντικός παράγοντας στον οποίο θα πρέπει να στηρίζεται η φιλία για να ονομαστεί αληθινή, είναι η συμπαράσταση που θα πρέπει να δείχνουμε στους φίλους  μας σε δύσκολες στιγμές.  Θα πρέπει να του/της συμπαραστεκόμαστε πάντα και να προσπαθούμε να τον/την καθησυχάσουμε, ίσως δίνοντας κάποιες συμβουλές που θεωρούμε πως θα βοηθήσουν την δύσκολη αυτή κατάσταση.  Επίσης για να είναι υγιής και αληθινή μια φιλική σχέση δεν θα πρέπει να υπάρχει φθόνος, ζήλια και κακία ανάμεσα στους φίλους αντιθέτως θα πρέπει να χαιρόμαστε με τις επιτυχίες των φίλων μας στη ζωή τους και να τους ενθαρρύνουμε για να επιτύχουν  ακόμα περισσότερα.

     Η φιλία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας μας. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από ένα πραγματικό φίλο. Μέσω της φιλίας κοινωνικοποιούμαστε γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και ανακαλύπτουμε τον εσωτερικό  μας κόσμο. Είναι ωραίο να έχουμε καλούς  φίλους,  για να ανταλλάσουμε  απόψεις και ιδέες για πολλά θέματα που μας απασχολούν και να έχουμε ανθρώπους που θα είναι δίπλα μας στα καλά και στα άσχημα.  Ο καθένας από εμάς σύμφωνα με τη δίκη του κριτική σκέψη  είναι ελεύθερος να επιλέξει ο ίδιος  τους φίλους του , αν και η επιλογή των σωστών ατόμων είναι δύσκολη. Κατά τη γνώμη μου σήμερα σπανίζουν οι πραγματικοί φίλοι γι’αυτό  θα πρέπει να είμαστε  προσεκτικοί με τις επιλογές μας.

Κατερίνα Ρουμελιώτη

Σχολιάστε

Top