Νέο ηλιακό σύστημα με ίδιο αριθμό πλανητών ανακάλυψε η NASA

Νέο ηλιακό σύστημα με ίδιο αριθμό πλανητών ανακάλυψε η NASA

 planitess-thumb-large

Στην ανακάλυψη ενός ολόκληρου ηλιακού συστήματος με ισάριθμους πλανήτες με το δικό μας, προχώρησε η NASΑ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή της, την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της οποίας οι υπεύθυνοι της διαστημικής υπηρεσίας αποκάλυψαν τι εντοπίστηκε από το τηλεσκόπιο Κέπλερ. Όπως αναφέρεται και στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, όλοι οι πλανήτες στο σύστημα του Kepler-90 είναι πιο κοντά στο αστέρι από ό,τι είναι η Γη στον Ήλιο, αλλά είναι πολύ σταθερό. Το ηλιακό σύστημα Κέπλερ -90i είναι μια μικρή εκδοχή του δικού μας πλανήτη. Εχει θερμοκρασία 800 βαθμούς Fahrenheit (περίπου 425 βαθμούς Κελσίου), κάτι που σημαίνει ότι καμία μορφή ζωής δεν θα μπορούσε να επιβιώσει εκεί. Ωστόσο, η ανακάλυψη του μεγάλου αριθμού πλανητών σε κάθε ηλιακό σύστημα αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθεί κάποια μορφή ζωής, καθώς αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι εξωπλανήτες από ότι πιστεύαμε. Την ίδια στιγμή που οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον νέο πλανήτη Κέπλερ-90, βρέθηκε και ένας άλλος γύρω από το αστέρι Κέπλερ – 80. Ο πλανήτης αλλά και το ηλιακό σύστημα ήταν ήδη γγνωστά, ωστόσο, η τομή επετεύχθη, όταν οι επιστήμονες ανακάλυψαν τους δύο νέους πλανήτες μέσω της χρήσης μηχανικής μάθησης από την Google.  Η μηχανική μάθηση είναι μία προσέγγιση τεχνητής νοημοσύνης.

  kepler-90

«Όπως αναμενόταν, υπάρχουν συγκλονιστικές ανακαλύψεις στα αρχειοθετημένα δεδομένα του Κέπλερ που περίμεναν το σωστό εργαλείο ή τεχνολογία για να ξεθαφτούν», δήλωσε ο Paul Hertz, διευθυντής του τμήματος Αστροφυσικής της NASA στην Ουάσινγκτον. «Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι τα στοιχεία μας είναι κρυμμένος θησαυρός στα χέρια των νέων ερευνητών για τα επόμενα χρόνια».

Ο ερευνητής Andrew Vanderburg σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα είναι το τελευταίο σύστημα» με σχεδόν οκτώ πλανήτες, υπονοώντας ότι το δικό μας ηλιακό σύστημα δεν είναι και τόσο αξιοσημείωτο.

Βαλέρια Τσέρκεζ

Σχολιάστε

Top