Εκδρομή στο Κέντρο Πολιτισμού- Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το σχολείο μας στις 1/11/18 επισκέφτηκε τον χώρο του ιδρύματος  Σταύρος Νιάρχος. Το  καινούριο πολιτισμικό κέντρο αποδείχτηκε καλύτερο από τις προσδοκίες όλων μας, αφού στεγάζει πολλές υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις  και αποτελεί ασφαλές περιβάλλον για όλες τις ηλικίες.  Φύγαμε από το σχολείο στις 9:30, η διαδρομή με τα πούλμαν ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς πλησιάζοντας στον Πειραιά απολαμβάναμε την αντανάκλαση του ήλιου στα καταγάλανα πεντακάθαρα νερά του λιμανιού.  Παράλληλα μας έκαναν εντύπωση  οι αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονταν παραθαλάσσια,  όπως το στάδιο του tae kwo do  το ολοκαίνουργιο στάδιο Σοφία  Μπεφόν και το ξακουστό Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.  Όταν τελικά φτάσαμε μετά από μισή ώρα στον προορισμό μας  αντικρίσαμε ένα υπέροχο κτήριο.νιαρχοσ

   Αυτό που μας εξέπληξε περισσότερο, είναι η καινούρια βιβλιοθήκη που φιλοξενεί χιλιάδες βιβλία και μάλιστα απ’ ότι πληροφορηθήκαμε περιμένει και αλλά πολλά μυθιστορήματα, όπως και αμέτρητους τόμους από γνωστά και άγνωστα κείμενα όλων των ειδών!!! Η μέρα κύλησε ομαλά όχι μόνο  εξαιτίας του ιδρύματος αλλά και εξαιτίας του καλού καιρού μου μας εξέπληξε.  Θα θέλαμε να επισημάνουμε ένα άλλο πολύ εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του κτηρίου που ήταν η απίθανη θέα που μπορείς να την απολαύσεις  από τον πιο ψηλό όροφο του κτηρίου.

   Πολλά παιδιά  πέρασαν την μέρα τους στην παιδική χαρά με τα ολοκαίνουργια παιχνίδια, τα όποια μπορεί να ήταν εν τέλη επικίνδυνα καθώς τσακιστήκαμε πολλές φορές και καταλήξαμε με το ένα νεφρό στην τραμπάλα και το άλλο στις κούνιες λάστιχα. Αξιοσημείωτο ήταν το καταπράσινο ξέφωτο που δεν επιτρεπόταν να πατήσουμε μάλλον για να μην χαλάσουμε τα  μανιτάρια που υπήρχαν. Ο λαβύρινθος δεν μας ενθουσίασε πολύ καθώς δεν ήταν αυτό που περιμέναμε.  Με λίγα λόγια ήταν κάτι άσπρες γραμμές ζωγραφισμένες στο γρασίδι. Γυρίσαμε στο σχολειό στις 1:20 και πήγαμε σπίτια μας.

Τέτοιες εκδρομές θα ήταν καλό να γίνονται συχνά!

Αφροδίτη Σαπουτζόγλου- Μαρία Ντουσάκη- Βαλέρια Τσέρκεζ

Σχολιάστε

Top