Γρίφοι

Γρίφοι

Η ΧΗΡΑ

Μπορεί ένας άντρας να παντρευτεί την αδερφή της χήρας του;

 

Ο ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

Ο Καίσαρας και η Κλεοπάτρα βρίσκονται νεκροί μέσα στο σαλόνι. Τα κορμιά τους κείτονται στο πάτωμα στη μέση μιας λιμνούλας με νερά και σπασμένα τζάμια. Κι όμως, βρίσκονται μόνοι τους στο δωμάτιο και η πόρτα της εισόδου είναι διπλοκλειδωμένη. Κανένας δεν μπορούσε να μπει ή να βγει. Μόνος μάρτυρας του δράματος είναι ο γάτος του σπιτιού.

Τι συμβαίνει;

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Σε μένα, τα γεράματα έρχονται πριν την εφηβεία. Η εφηβεία πριν από την παιδική ηλικία. Η αρρώστια πριν από την υγεία.

Ποιος είμαι;

 

ΧΩΡΙΣ ΣΤΙΛΟ

Το όνομά μου αποτελείται από δύο σύμφωνα και τρία φωνήεντα. Έχω πάνω μου ότι χρειάζεται για να γράψει κανείς ανεξίτηλα χωρίς στυλό.

Ποιος είμαι;

 

Ο ΜΑΘΗΤΗΣ

Κάθε μέρα, ένας μαθητής βγαίνει από το σπίτι του, κατεβαίνει με το ασανσέρ 14 ορόφους και πηγαίνει στο σχολείο. Κάθε βράδυ, όταν επιστρέφει, παίρνει το ασανσέρ, ανεβαίνει στον 13ο όροφο, βγαίνει από το ασανσέρ και συνεχίζει από τα σκαλιά.

 

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΤΕ

Ο αριθμός 142.857 είναι ιδιαίτερος: πολλαπλασιάστε τον με το 1, με το 2 ή το 3 μέχρι το 6.

Τι παρατηρείτε;

 

Πολλαπλασιάστε τον με το 7

Φοβερό δεν είναι;

 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΝΤΕΠΙΚ

Οι νέοι σας γείτονες, ο κύριος και η κύρια Ντεπίκ, καλούν εσάς και τον/την φίλο/η σας για να γνωριστείτε. Ξέρετε ότι έχουν 2 παιδιά. Το ένα είναι σίγουρα αγόρι αλλά δεν γνωρίζετε αν το άλλο είναι αγόρι ή κορίτσι. Βρίσκεστε σε δύσκολη θέση γιατί δεν ξέρετε τι δώρο να τους πάρετε. Θέλετε να αγοράσετε μια αποκριάτικη στολή στο κάθε παιδί (μια στολή νεράιδας για το κορίτσι και μια στολή σούπερμαν για το αγόρι). «Ας πάρουμε δυο στολές σούπερμαν και θα δούμε… στο κάτω κάτω, έχουμε μια πιθανότητα στις δύο να πέσουμε διάνα!» προτείνει ο/η φίλος/η σας.

Ο/η φίλος/η σας έχει δίκιο;

 

Οι απαντήσεις στο επόμενο τεύχος.

Διώνη Αναγνώστου

Σχολιάστε

Top