Γκοφρετάκια

Γκοφρετάκια

Συστατικά

180 γρ. μπισκότα τύπου digestive

250 γρ. βούτυρο γάλακτος σε κύβους

220 γρ. καστανή ζάχαρη

120 γρ. γάλα

65 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

180 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια

170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομμάτια

160 γρ. φυστικοβούτυρο

50 αλμυρά κρακεράκια (περίπου 2×5 εκ.)

100 γρ. λευκή κουβερτούρα για διακόσμηση

 

Τα κρακεράκια πρέπει να είναι οπωσδήποτε αλμυρά, γιατί εκεί ακριβώς βρίσκεται όλη η επιτυχία αυτών των γκοφρετών!!

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε ένα μπολ (που μπορούμε να το τοποθετήσουμε στα μικροκύματα) προσθέτουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, την μαύρη κουβερτούρα και τα τριμμένα μπισκότα.

Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το τοποθετούμε στα μικροκύματα για 3 λεπτά, στα 800 Watt.  Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, τοποθετούμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Στη συνέχει, αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία και βράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμετη μεμβράνη καιανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα.

Απλώνουμε μεμβράνη σε ένα ταψάκι 20×25 εκ.

Στρώνουμε από πάνω μία στρώση από τα κρακεράκια, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Αν χρειαστεί σπάμε κει μερικά για να βάλουμε σε τυχόν κενά του ταψιού.

Από πάνω ρίχνουμε το μισό από το ζεστό μείγμα με τη σοκολάτα και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.

Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση από τα κρακεράκι, πιέζοντας καλά.

Με προσοχή ρίχνουμε το άλλο μισό μείγμα με τη σοκολάτα και απλώνουμε με την σπάτουλα.

Από πάνω κάνουμε μια τρίτη στρώση με τα υπόλοιπα κρακεράκια.

Σε ένα άλλο μπολ ( που μπορούμε να το τοποθετήσουμε στα μικροκύματα) προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και το φιστικοβούτυρο.

Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το τοποθετούμε στα μικροκύματα για 1,5 λεπτό, στα 800 Watt.  Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων τοποθετούμε τα υλικά σεένα κατσαρολάκι.  Ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει και γίνει ένα ωραίο μείγμα.

Όταν είναι έτοιμο, το ρίχνουμε πάνω από την τελευταία στρώση κράκερ και απλώνουμε καλά.

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ, τυλιγμένο με μεμβράνη, στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά (φροντίζουμε ανά 20 δευτερόλεπτα να την ελέγχουμε, γιατί μπορεί να μας καεί) ή σε μπεν μαρί.

Όταν είναι έτοιμη τη βάζουμε σε κορνέ.

Πάνω στην τελευταία στρώση του ταψιού, κάνουμε γραμμές με τη λευκή σοκολάτα, παράλληλες με την μικρή πλευρά του ταψιού. Με ένα μαχαίρι ή με ένα ξυλάκι για σουβλάκια τραβάμε κάθετες γραμμές ώστε ναδημιουργήσουμε ένα σχέδιο (ψαροκόκκαλο) πάνω στο γλυκό μας.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά.

Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.

 

Καλή Απόλαυση

Κα Αικατερίνη Πετροχείλου

Σχολιάστε

Top